Seljametsa lendlased jõuavad atlasesse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Seljametsa karjääri ääres uuris OÜ Elurikkus nahkhiire-ekspert Rauno Kalda koos Maris Pärnaga ­käsitiivalisi, kelle arvukust ja liike aitas määrata spetsiaalne võrk.
Seljametsa karjääri ääres uuris OÜ Elurikkus nahkhiire-ekspert Rauno Kalda koos Maris Pärnaga ­käsitiivalisi, kelle arvukust ja liike aitas määrata spetsiaalne võrk. Foto: Urmas Luik

Seljametsa karjääri ümbrus nagu ­Ermistu järve äärne ja Tihemetsa kantki pakkusid huvi OÜ Elustiku nahkhiireuurijatele, kelle vaatlusandmed lähevad keskkonnaagentuuri egiidi all koostatavasse Eesti imetajate atlasesse. Eestis elutseb 12 nahkhiireliiki ja nad kõik on looduskaitse all.

Nahkhiire-eksperdi Rauno Kalda jutu järgi on Eesti imetajate atlase suurem väljund Euroopa imetejate atlas. Kohaliku süsteemse kogu ­tarvis ongi vaja saada ülevaade, millised muutused on viimastel aastakümnetel käsitiivalistega toimunud ja kes salapärastest lendlastest kus elutseb.

“Olen nahkhiirtega tegelnud üle kümne aasta ja kõnealuses projektis on minu ülesanne kaardistada nahkhiirte levik,” kõneles Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles