Pärnu võõrustab külalisi Hiinast

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Qingdao on nagu Pärnugi avatud ja rahvusvaheline merelinn.
Qingdao on nagu Pärnugi avatud ja rahvusvaheline merelinn. Foto: Pärnu linnavalitsus

Tänasest laupäevani külastab Pärnut Hiina Qingdao linna delegatsioon. Hiinlaste visiidi eesmärk on tutvuda Eesti suvepealinna ettevõtetega ja otsida pärnakatega koostööviise.

Qingdao on nagu Pärnugi avatud ja rahvusvaheline merelinn.

Kollase mere ääres asuv Qingdao on kodumaal tuntud kui purjetamis- ja õllepealinn. Seal toimus näiteks 2008. aasta Pekingi olümpiamängude regatt, samuti võõrustab linn igal aastal ridamisi teisi purjetamisvõistlusi.

Qingdao on üks turistide lemmiksihtkohti Hiinas.

See linn on Hiina pikaaegne filmitööstuse keskus, samuti peetakse seda üheks suuremaks Hiina kujutava kunsti ja muusika keskuseks.

Samal ajal on Qingdao oluline äri-, kaubandus- ja logistikakeskus: seal asub Hiina üks suurimaid rahvusvahelisi kaubasadamaid ja meretranspordi sõlmpunkte. Paljude Hiina tippettevõtete peakorter paikneb Qingdaos.

Linn rakendab eraldi programmi, aitamaks Euroopa ettevõtteid Hiina turule, pakkudes krunte selleks loodud tööstuspargis.

Pärnus ootab kaugeid külalisi ees tihe programm.

Homme toimub Estonia spaahotelli konverentsikeskuses Qingdao-Pärnu äri- ja turismiseminar, kus tutvustatakse kahe riigi koostööviise. Esmajoones on luubi all just turism.

Reedel väisab hiinlaste delegatsioon Wendret, mille üks tootmisüksusi asub Hiinas. Päeva teises pooles minnakse linnast välja tutvuma Pärnu Bay Golf Links golfikeskuse ja Tolkuse rabaga.

Laupäeval, 7. septembril on linnarahvas oodatud Port Artur 2 kaubanduskeskusesse Hiina tänavafestivale.

Üritusel kuuleb hiina keelt, saab õppida kalligraafiat, olla tunnistajaks teetseremooniale ning näha ja kogeda, mida kujutavad endast traditsiooniline Hiina meditsiin ja massaaž.

Festivalil on üleval Qingdao-teemaline fotonäitus ja tutvustatakse Qingdao linna turismiatraktsioone.

Hiina muusikat esitab Pärnu kammerkoor.

Üritus toimub 10–14. Festivali korraldavad Pärnu linnavalitsus, Eesti Konfutsiuse instituut ja Qingdao linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles