Porgandijahi võitsid Audru noorkotkad ja Saarde kodutütred

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Matkamängu esikoha saavutas Saarde kodutütarde võistkond, pildil on rühmajuht Karme Tammist koos (vasakult) Maria Vilinurme, Liis-Marie Kaljuri ja Emma Tammistiga.
Matkamängu esikoha saavutas Saarde kodutütarde võistkond, pildil on rühmajuht Karme Tammist koos (vasakult) Maria Vilinurme, Liis-Marie Kaljuri ja Emma Tammistiga. Foto: Mehis Born

Pärnumaa noorkotkaste ja kodutütarde maakondliku matkamängu „Porgandijaht 2019“ esikoht läks noorkotkaste arvestuses Audrusse ja kodutütardest osutusid parimaks Saarde võistlejad.

Noorteinstruktor reservmajor Mehis Born mainis, et Porgandijahi nime all kuulsust kogunud matkamäng toimus kuuendat korda ja sedapuhku võõrustas võistlejaid Saarde vald.

Borni jutu järgi pidid noored läbima ligikaudu 15 kilomeetri pikkuse raja ja kontrollpunktides täitma tähelepanu, osavust ja erioskusi nõudvaid ülesandeid, näiteks tuli neil tavatute vahenditega süüdata lõke, lasta õhupüssist märki ja tunda kodumaist faunat.

Võistlusest võttis osa poolsada Kaitseliidu noorliiget ja korraldajana andis hindamatu panuse mitukümmend vabatahtlikku.

„Vaatamata sellele, et pingeline jõukatsumine nõudis asjaosalistelt põhitähelepanu, ei unustatud rahvusvahelist maailmakoristuspäeva: võistkonnad haarasid matkamängu stardist kaasa prügikotid ja tegid puhta Kilingi-Nõmme veel puhtamaks,“ vahendas Born.

Matkamängu peakorraldaja oli Saarde noorkotkaste rühmajuht Arvi Laasme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles