Maailmakoristajad vedasid Pärnus kokku kolm tonni prügi

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu ühisgümnaasiumi õpilased kogusid raudteejaama ümbrusest suure hunniku prügi.
Pärnu ühisgümnaasiumi õpilased kogusid raudteejaama ümbrusest suure hunniku prügi. Foto: Erakogu

Pärnu linn toetas maailmakoristuspäeval prügi koristanud kohalikke talgulisi jäätmeveo korraldamisega. Kokku veeti eri talgukohtadest ära ligemale kolm tonni prügi.

Pärnu linnavalitsuse keskkonna ja heakorra peaspetsialisti Marve Virunurme sõnutsi pole see lõplik kogus, kuna kõikjalt pole veel jõutud prahti ära toimetada.

Maailmakoristuspäeva puhul korjasid avalikest kohtades prügi Pärnu vabakooli, Raeküla kooli, Kuninga, Rääma ja Vanalinna põhikooli õpilased, Koidula, Sütevaka ja ühisgümnaasiumi noored, Päikese kooli koolipere ning osavaldades Audru ja Tõstamaa kooli õpilased.

„Tore, et inimesed hoolivad oma elukeskkonnast ja et noored tahavad puhtama ümbruse heaks ise midagi ära teha. Ma siiralt loodan, et talgutel osalemise kogemus õpetab noortele korraarmastust ja lugupidamist looduse vastu,“ märkis Virunurm.

Avalikku ruumi koristati nii maailmakoristuse ametlikul päeval, 21. septembril kui mitu päeva enne seda.

„Täiskasvanute gümnaasium korraldas oma koristuspäeva juba 18. septembril, kuid suurem osa koole tuli välja reedel, 20. septembril ja mõnel pool tehti tööd mitu päeva, surfarid näiteks puhastasid randa paar päeva,“ sõnas Virunurm.

Linna heakorrateenistus aitas korraldada talguliste korjatud prügi äraviimise.

„Kõik koolid seda ei soovinud, kuna laste korjatud prügikogused ei olnud nii suured, ent leidus vastupidiseid näiteidki. Paar kooli andis teada talgutööde käigus avastatud suuremast prahikogusest, mida lapsed käsitsi ei oleks jõudnud ära kanda. Sellistest kohtadest laseb linn risu ära viia,“ kinnitas Virunurm.

Konteinerid paigaldas talgukohtadesse AS Ragn-Sells, prügi vedas ära OÜ Paikre.

Pärnu toetas ka mullust maailmakoristuspäeva, „Teeme ära!“ talgutel on linn abistanud prügiveo organiseerimisega mitmel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles