Kolledž ja kutsehariduskeskus plaanivad ühist õppekava

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu kolledž plaanib turismi erialade õppekavas ühistööd ametikooliga.
Pärnu kolledž plaanib turismi erialade õppekavas ühistööd ametikooliga. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli Pärnu kolledž ja Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) tugevdavad koostööd, et pakkuda paindlikke lahendusi kutsealase väljaõppe, haridustee jätkamise ja tööandjate vajaduste sidumiseks. Seepärast plaanivad kaks kooli välja arendada uut, turismisektorile suunatud intensiivset ja paindlikku ühisõppekava.

Pärnu kolledži direktori Garri Raagmaa sõnade kohaselt on vajadus sellise õppekava järele suur. Tegemist on aga juhtprojektiga, sest olemasolevate õppekavade raamistikku selline koostöövorm veel ei sobitugi ja ministeeriumiga on plaanitud lähiajal selle üle põhjalikult arutleda.

Õppekava eestvedaja kolledžis, turismimajanduse dotsent Anne Roosipõld lausus, et ühisõppekava eesmärk pakkuda lahendust ajutise tööjõuvajaduse leevendamiseks majutus- ja toitlustussektoris ning luua võimalusi tuleviku tööjõu kasvatamiseks.

Ennekõike võõrkeelt kõnelevale õppijale mõeldud programm seab eelduseks tõhusa keelekoolituse läbimise ja kohustuseks õpingute ajal töötamise.

“Õppijal on võimalik väljuda koolitusest üksikute tsüklite järel. Näiteks pärast esimest õppeaastat lõpetatakse õpingud neljanda taseme kutsetunnistusega ja jätkatakse õpinguid hiljem, et sooritada järgmise kutsekvalifikatsiooni taseme eksam või omandada kõrgharidus,” täpsustas Roosipõld.

PKHK juhi Riina Müürsepa sõnul on Pärnu koht, kus on võimalik saavutada haridusasutuste koostööga häid tulemusi.

“Oleme praeguses etapis kaasanud hulganisti uusi partnereid. Loodan, et ka riigis on meie ühisprojekt tulevikku vaatav ja kõnetab osapooli,” selgitas Müürsepp.

Kuna ühist õppekava soovitakse arendada partneritega, toimub homme Pärnu kolledžis selleteemaline ümarlaud, millele järgneb kahe kooli õpilaste ettevalmistatud püstijalavastuvõtt “Rahvusülikool 100 – kümnendite maitsed”.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürisepp usub, et  haridusasutuste koostöö annab häid tulemusi.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürisepp usub, et  haridusasutuste koostöö annab häid tulemusi. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles