Siinsed giidid tähistasid ühingu veerandsajandi täitumist

Lauri Mutso
Copy
Ühingu juubelil oli kohal neli kaheksast asutajaliikmest (vasakult paremale): Anneli Annusver, Mall Raig, Kaie Nurmeste ja Kersti Portnov.
Ühingu juubelil oli kohal neli kaheksast asutajaliikmest (vasakult paremale): Anneli Annusver, Mall Raig, Kaie Nurmeste ja Kersti Portnov. Foto: Lilli Tölp

Pärnu giidide ühing tähistas Pärnu muuseumis oma 25 aasta juubelit. Ühing, mis on tegutsenud juba veerandsajandi, on oma 38 liikmega veel täies elujõus.

Giidide ühing valis aastapäeva tähistamiseks Pärnu muuseumi kui oma kauase partneri, kus peale selle, et giidid juhatavad seal turiste, on tehtud ühingu liikmetele koolitusi. “Ma olen siin majas käinud ka koosolekutel ega ole mul olnud paremat koosolekute kogemust kui siin majas,” rääkis üks ühingu liikmeid Erika Jeret. “Muuseumi töötajad on pühendunud, nad teavad täpselt, mida nad saavad lubada, ja kõik lubadused täidetakse. Ja seda väga sõbralikus ja positiivses õhkkonnas.” Erikülalisena oli ühingu sünnipäeval abilinnapea Rainer Aavik, kes rääkis giididele Pärnu turisminduse saavutustest ja tulevikuplaanidest.

Dokumentatsiooni järgi asutati ühing 1994. aasta 7. detsembril. Giidide ühingu liige Mall Raig, kes nõukogude ajal oli ­läbinud ekskursioonijuhtide kursuse ja hiljem saanud Tallinnas Soome giidide väljaõppe, pöördus 1993. aastal Pärnu muuseumis töötava Kaie Nurmeste poole palvega, et too hakkaks giide välja koolitama. Esimesel aastal toimusid koolitused muuseumis ja kursuse lõpetas neli giidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles