Pärnumaalased ei tunne omavalitsusjuhtide üle uhkust

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnakeskkonnaga on rahul veerand küsitluses osalenuist.
Pärnu linnakeskkonnaga on rahul veerand küsitluses osalenuist. Foto: Urmas Luik

Novembri alguses tehtud uuringus küsiti Eesti kõigi maakondade inimeste käest, mille või kelle üle nad oma maakonnas uhkust tunnevad. Ühe läbiva joonena mainisid Eesti elanikud pea kõigis maakondades kohalikku loodust, eriti sageli tehti seda Pärnumaal. Kuid siin kandis tuntakse teistest maakondadest vähem uhkust omavalitsusjuhtide üle.

Veerand Pärnumaa elanikest on uhked mere ja linnakeskkonna üle. Samuti meeldib pärnakatele nende linn kui kuurort.

Eraldi märgiti Eesti tehtud uuringus ära tasuta ühistransport, kultuurielu ja mänguväljakud. Tuntud Pärnu kandi inimestest toodi esile Tanel Kangertit ja Rein Taaramäed.

Palju tunti uhkust ürituste ja elukeskkonna üle, olgu selleks siis linna keskväljak, ilus vanalinn, üldkasutuseks mõeldud keskused ja asutused või pargid. Mainiti elukeskkonna puhtust, turvalisust ja üldist arengut.

Linna- ja vallajuhtidega on Eestist kõige vähem rahul Pärnumaa elanikud: vaid protsent vastanutest tõi omavalitsusjuhte esile. Samal ajal on näiteks Hiiumaal kohalike omavalitsusjuhtide üle uhke 17 protsenti vastanutest.

Küsitlust tegi AS Norstat telefoni- ja veebiuuringu kombinatsioonina ja sellele vastas 1350 üle 15aastast Eesti elanikku, neist 77 Pärnumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles