Pärnu-Jaagupi jäätmejaam sulges ajutiselt uksed

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Ajutiselt suletud Pärnu-Jaagupi jäätmejaam avati ligemale kümme aastat tagasi.
Ajutiselt suletud Pärnu-Jaagupi jäätmejaam avati ligemale kümme aastat tagasi. Foto: Urmas Luik

Eilsest, 1. jaanuarist on suletud Pärnu-Jaagupi jäätmejaam, kuhu kohalikud said viia ohtlikke ja tasu eest lammutus- ja ehitusjäätmeid.

Pärnu-Jaagupi jäätmejaam on suletud, kuni haldaja, hanke võitnud AS Eesti Keskkonnateenused saab keskkonnaametilt vastava jäätmeloa. Eelmise aasta lõpuni haldas Pärnu-Jaagupi jäätmejaama AS Ragn-Sells.

Marina Lillepõld Eesti Keskkonnateenustest selgitas, et hanke võitja selgus mullu septembris ja uue jaama ohtlike ja ehitusjäätmete jäätmelitsentsi taotluse menetlemine võib võtta pool aastat. Siiski avaldas Lillepõld lootust, et jaanuari keskpaigaks saadakse vastavad load ja jäätmejaam avatakse taas.

Põhja-Pärnumaa valla majandusspetsialist Tiit Talts julges oletada, et jaam taasavatakse hiljemalt poolteise nädala pärast, ja soovitas elanikel seni jäätmete viimisega oodata. 

Pärnu-Jaagupi rahvale lähim jäätmejaam Paikre jäätmekäitluskeskus on Paikusel.

Pärnu-Jaagupis Soo tänavas asuv toonaste Halinga, Are ja Sauga valla ettevõtmisena valminud nüüdisaegne jäätmejaam valmis

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetuse abil augustis 2009. Jaam läks maksma neli miljonit krooni ehk üle veerand miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles