Kolledžisse tuleb teadmuskeskus

Meelis Kalme
Copy
Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa (vasakul) ja Pärnumaa arendus­keskuse juht Erik Reinhold võivad olla rahul: rahastus projektile “Kobar” on olemas ja stardipauk päris töödele antud.
Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa (vasakul) ja Pärnumaa arendus­keskuse juht Erik Reinhold võivad olla rahul: rahastus projektile “Kobar” on olemas ja stardipauk päris töödele antud. Foto: Urmas Luik

SA Pärnumaa ­Arenduskeskusel (SAPA) ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžil küpseb ambitsioonikas plaan äratada uuele elule kohalik ettevõtlusinkubaator. Selleks peaks arenduskeskus koos inkubaatoriga aasta pärast kolima kolledžisse, kus koostöös kavas käivitada kohalik teadmuskeskus Kobar. Ettevalmistustööd selleks juba käivad.

Haridusasutuse maja on projekteeritud täisringina, kus algul pididki koha leidma inkubaator ja arenduskeskus. Valminud on sellest aga pool, sest aastatuhande alguses ehituseks raha nappis. Tudengite arv siinses kolledžis on pärast tasuta kõrghariduse rakendamist aga vähenenud, mistõttu ruumipuudus hoones ei kimbuta. Pigem on seda liiga lahedalt.

Nii kolivadki arenduskeskus ja kohalik ettevõtlusinkubaator, mis praegu toimetab suuresti virtuaalselt, endisest maavalitsuse majast kolledžisse. SAPA juhi Erik Reinholdi ja Pärnu kolledži direktori Garri Raagmaa jutu järgi ei ole ökonoomsem ruumide kasutamine aga ainus põhjus plaanide elluviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles