Päikesekujulise lasteaia asutamine sai rohelise tule

Pärnu Postimees
Copy
Raja tänava lasteaed-ujula valmib juunis, lasteaed kui asutus alustab tegevust augustis ja mudilasi rõõmustab uus maja septembrist.
Raja tänava lasteaed-ujula valmib juunis, lasteaed kui asutus alustab tegevust augustis ja mudilasi rõõmustab uus maja septembrist. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu otsustas asutada 1. augustist Pärnu Raja lasteaia ja liita sellega Pillerpalli ja Kellukese lasteaia, mis lõpetavad tegevuse.

Raja 7 lasteaiast-ujulast saab Eesti üks nüüdisaegsemaid. Kompleks koosneb päikesekujulisest lasteaiast, ujulast, staadionist, välilavast, parklast ja mänguväljakutest.

Uus lasteaed mahutab kaheksa aia- ja kaks sõimerühma. Lasteaiakohti on planeeritud 190, neist 30 sõimes. Kokkuleppe kohaselt peab Pärnu linn tagama Häädemeeste vallale üheksa ja Tori vallale 44 kohta kas selles või mõnes muus Pärnu munitsipaallasteaias.

Pillerpalli ja Kellukese lasteaia hooned on võrreldes teiste Pärnu lasteaedadega kõige kehvemas seisus. Pillerpalli hoones jätkab tegevust Päikesekool ja kavas on praeguse kooli asemele ehitada uus õppehoone. Kellukese lasteaia hoone tuleviku asjus käib veel arutelu, otsust pole langetatud.

Pillerpalli ja Kellukese lasteaias käivate mudilaste vanemad võivad valida koha uues Raja või mõnes muus linna lasteaias. Kuna Pillerpall asub Ülejõel, ei pruugi kõik emad-isad soovida põnni Mai rajooni viia.

Kompleksi valmimine puudutab linna siseujulaidki. Pärast Raja tänava ujula kasutuselevõttu suletakse Koidula kooli bassein.

1. august on kuupäev, mil alustab tegevust Raja lasteaed kui asutus. Mudilased kolitakse majja 1. septembriks.

Suvel valmiv lasteaed-ujula maksab 10,6 miljonit eurot. Kui ujula ehitamise eest kergitab kukrut Pärnu linn, siis lasteaia ehitamist toetab Euroopa regionaalarengu fond 4 039 200 euroga, ülejäänu tasuvad Pärnu linn ning Tori ja Häädemeeste vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles