Pildid ja video Tugev tuul räsis spordihalli katust, mistõttu tuli bussipeatus eemale kolida

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnus Suur-Sepa tänaval vajus tormituulega kuusk elektriliinidele.
Pärnus Suur-Sepa tänaval vajus tormituulega kuusk elektriliinidele. Foto: Lääne päästekeskus

Eile õhtul tugevnenud tuul murdis puid, jättis elektrita sadu pärnumaalasi ning häiris laevaliiklust mandri ja saarte vahel. Maru räsis ka Vana-Saugas spordihalli katust, mistõttu tuli naabruses asuv bussipeatus eemale kolida.

Elektrilevi andmete järgi oli kella 9 paiku Pärnumaal vooluta ligemale 700 klienti. Enim voolukatkestusi oli Saarde ja Häädemeeste ning Lääneranna vallas. Kella 11ks oli suurem osa rikkeid kõrvaldatud ja vooluta oli 65 klienti.

Pärnus Suur-Sepa tänaval vajus öösel kuusk elektritraatidele ja ohustas selle all olevat sõiduautot. Elektrikud võtsid liinidest voolu välja ja päästjad tõmbasid auto kuuse alt ära ohutusse kohta. 

Kuusk kukkus elektriliinidele hommikul Lavassaareski. Päästjad eemaldasid suure puu vintside abil ja tähistasid elektriliini ohuala ohulindiga. Omavalitsus tegeles elektriliinidega edasi.

Vana-Sauga spordihalli katuselt hakkas tuul hommikul lahti rebima ruberoiditükke. Kardeti, et need lähevad suure tuulega lendu, ohustades nii möödakäijaid kui autosid.

Autoomanikud teisaldasid oma sõidukid ja number 13 bussi peatus liigutati ohualast kaugemale. Päästjad piirasid ohuala lindiga ja omanik tegeles probleemiga edasi.

Pärnus Keskväljaku kõrval pargis murdis tormituul lipumasti.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Villmann ütles, et tormile alla vandunud ja pooleks läinud lipumast on juba ära koristatud. Samas kohas murdis torm posti detsembriski. Seekord sai kannatada üks vanematest mastidest.

“Murdunud masti asemele tellib linn uue,” ütles Villmann.

Pärnus Keskväljaku kõrval pargis murdis tormituul lipumasti.
Pärnus Keskväljaku kõrval pargis murdis tormituul lipumasti. Foto: Mailiis Ollino

Lääne päästekeskuse pressiesindaja teatas, et päästjad kõrvaldasid öösel tormi tagajärgi mitmel pool maakonnas: Paikuse alevikus kukkus tormi tõttu teele suur kuusk. Puid koristati veel Uulu külas Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel, Marksa, Kõpu, Urissaare külas, Pärnus Metsakalmistu bussipeatuse juures, Kilksama külas, Häädemeeste vallas Arumetsa ja Penu külas, Põhja-Pärnumaa vallas Soosalu külas.

Merevee tase oli Pärnus kella 8.40 ajal 120 sentimeetrit üle keskmise ja pärast seda langes. Seda oli piisavalt, et merevesi loksus plaažil rannahoone külje all. Pärnu linna kriitiline piir, kui vesi tänavatele tõuseb, on 180 sentimeetrit.

Kihnu liinil tühistati reisiparvlaeva Kihnu Virve väljumised Kihnust kell 7, Munalaiust kell 8.30. Kihnu Veeteede teatel ähvardavad ära jääda kella 10ne ja kella 16.15ne reis Kihnust ning kella 14.30ne ja 17.45ne reis Munalaiust.

Manilaiu–Munalaiu liinil võivad Kihnu Virve väljumised samuti ära jääda.

Riigi ilmateenistuse andmete kohaselt puhus Pärnus öösel tuul 17–18 meetrit sekundis, iiliti kuni 25 meetrit sekundis. Kihnus mõõdeti tuule kiiruseks 13–14 ja hommikul iiliti 21 meetrit sekundis. Häädemeestel oli tuule kiirus 7–11 meetrit sekundis, puhanguti 20 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles