Ekspertiis tuvastas kõigis puistatud kanepipoodides rikkumised (8)

Meelis Kalme
Copy
Politsei- ja piirivalveamet (PPA) korraldas mullu augustis reidi kuude Eestis, sealhulgas Pärnus kanepitooteid müüvasse poodi.
Politsei- ja piirivalveamet (PPA) korraldas mullu augustis reidi kuude Eestis, sealhulgas Pärnus kanepitooteid müüvasse poodi. Foto: Mailiis Ollino

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) korraldas mullu augustis reidi kuude Eestis, sealhulgas Pärnus kanepitooteid müüvasse poodi. Äravõetud toodete analüüs tõestas, et paljud tooted sisaldasid keelatud koguses narkootilist ainet THCd.

Proovide tulemused näitasid, et kauplejad ei olnud kindlaks teinud, kas nende müüdavate toodete THC-sisaldus jääb lubatu piiresse. Hankides interneti teel tundmatutelt müüjatelt tooteid usus, et tagatud on Eestis kehtivad nõuded, rikutakse enamasti seadust.    

Ehkki internetimüüja kinnitab sertifikaadilaadse kirjaga, et tooted on õiguspärased, lasub kohustus seda kontrollida Eestis kauplust pidaval käitlejal. “Kui välismaalt tooteid tellida, tuleb juba igal inimesel enne veenduda, et iga toode, mis Eestisse tuuakse või tellitakse, oleks seaduslik,” sõnas Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegevuse talituse juht Rait Pikaro pressiteates.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles