Volikogu kavatseb kuut linnakodanikku tunnustada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna teenetemärk.
Pärnu linna teenetemärk. Foto: Urmas Luik

Peale Jüri Jaansoni Pärnu aukodanikuks nimetamise kavatseb järgmisel nädalal kogunev Pärnu linnavolikogu anda linna vapimärgi Saima-Õie Andlale, Feliks Kargile ja Arbo Valdmale ning teenetemärgi Sven-Johan Juckumile, Liivi Kaasikule ja Reet Rannikule.


Alates 1986. aastast Pärnu keskraamatukogu direktorina töötavat Saima-Õie Andlat soovib volikogu tunnustada maakonna raamatukogusüsteemi ühtseks tervikuks kujundamise tõttu. Andla juhtimisel on valminud moodne Pärnu keskraamatukogu.



Feliks Kargile tahab volikogu vapimärgi anda elutöö eest kodulinna teatris ning rahvakultuuri arendamise ja suupilliklubi Piccolo loomise eest. Kargi tegevust on kajastatud Saksamaal ilmunud kogumikus “Maailma 100 tuntumat suupillimängijat”.



Klaveripedagoog Arbo Valdma on rikastanud Pärnu haridus- ja kultuurielu. Tänu tema korraldatud pianistide meistrikursustele on Pärnu klaverimängijate seas tuntud kui suurepärase õppimiskeskkonnaga linn.



Traumatoloog-ortopeed Sven-Johan Juckum on hea spetsialist, kelle käe all on paljud noored ortopeedid kirurgilist õpetust saanud. Pärnu haiglas praktikal viibivad tudengid on Juckumit hinnanud kui väga head õpetajat.



Liivi Kaasik pälvib tunnustust Raeküla seltsielu edendamise ja Raeküla Vanakooli keskuse käivitamise eest.



Reet Rannik on üks funktsionaaldiagnostika ja tänapäevase kardioloogilise intensiivravi rajajatest Pärnus.



Volikogu istung toimub 22. jaanuaril ehk järgmise nädala neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles