Pärnu soodsaim korter võib olla 35aastane

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Korterite ruutmeetrihindu kinnisvaraturul mõjutab muu hulgas elamu- või korteriühistu tublidus, kui sellest oleneb heakord maja ümber ja üldkasutatavates ruumides, ning heanaaberlikud suhted majaelanike vahel.
Korterite ruutmeetrihindu kinnisvaraturul mõjutab muu hulgas elamu- või korteriühistu tublidus, kui sellest oleneb heakord maja ümber ja üldkasutatavates ruumides, ning heanaaberlikud suhted majaelanike vahel. Foto: Mailiis Ollino

Äsjase kinnisvaraturu-uuringu kohaselt on Pärnu kõige madalama ruutmeetrihinnaga korterid müügis 1980. aastatel ehitatud majades ja sama pilt avaneb Tallinnas.

Seevastu Tartus leiab ruutmeetrihinna poolest kõige soodsamad korterid 1990. aastatel valminud elamutest. Tegu on statistilise tulemiga, kus on võrreldud keskmisi ruutmeetrihindu.

“Uuringu aluseks on võetud korterite pakkumishinnad, mitte ostu-müügitehingute tegelikud ruutmeetrihinnad,” selgitas uuringu korraldanud LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. “Aga et pakkumiste ja tehingute hindades pole praegusel ajal ­kuigi suurt vahet, iseloomustab uuring turuseisu päris hästi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles