Voltveti mõis läheb lõpuks enampakkumisele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Voltveti mõisa häärber valmis 1830. aastal ja on täius­likult renoveeritud ajal, mil seal töötas Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa õppekoht.
Voltveti mõisa häärber valmis 1830. aastal ja on täius­likult renoveeritud ajal, mil seal töötas Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa õppekoht. Foto: Silvia Paluoja

Voltveti mõisa häärber seisab neljandat talve tühjana, hoone haldaja Riigi Kinnisvara aktsiaselts (RKAS) annab lootust, et objekti enampakkumine läheb välja märtsi ­teises pooles. Alghinnast aga on veel vara rääkida, sest kinnisvarale telli­takse enne võõrandamist hindamine, mille tulemustest sõltub, millisest summast enampakkumine lahti läheb.

RKASi müügijuht Marko Künnapas täpsustas, et nii Peahoone tee 2 häärber kui Voltveti mõisa kaks parki ja 1795. aastal ehitatud ait-tõllakuur võõrandatakse enampakkumisel tervik­varana.

Müügiks ettevalmistamise teelt on kõrvaldatud takistus, mis tekkis sellest, et 1830. aastal valminud häärber ja sellele riigistamise järel õpetajate korteriteks ehitatud külgtiib paiknevad eraldi kinnistutel, kuid hooned on koridore pidi ühendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles