Matsalu lahel kadunuks jäänud meest ei leitud

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Politsei on otsingusse kaasanud kopteri.
Politsei on otsingusse kaasanud kopteri. Foto: Urmas Glase

Merevalvekeskusele teatati eile õhtul, et Lääneranna vallas Matsalu looduskaitseala kandis läks päeval kanuuga kalale 61aastane mees, kes ei ole lubatud ajaks koju naasnud ega vasta telefonile.

“Alustasime kohe mehe otsinguid merelt, kaasasime Kaitseliidu ja vabatahtlikud. Suhtlesime mehe lähedastega ja kaasasime otsingutesse ka politsei- ja piirivalveameti (PPA) kopteri ja drooni. Eile kella 22.40 paiku leiti mehe kanuu, aga meest polnud aluses. Kahjuks öösel kella kaheks ei õnnestunud meest leida,” rääkis Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Evelin Engel-Lepp.

Engel-Lepa sõnutsi jätkati mehe otsinguid täna varahommikul. “Oleme kontrollinud PPA mootorpaatidega ja vabatahtlike merepäästjatega Matsalu lahte ning kopteri ja droonidega lahes asuvaid laide. Ühes vabatahtlike ja kaitseliitlastega otsisime meest Matsalu lahte ümbritsevast rannapiirkonnast,” täpsustas piirkonnapolitseinik.

Veidi enne kella 21 lõpetati PPA pressiesindaja Kerstin Meresma teatel pimeda saabumise tõttu kadunud mehe aktiivsed otsingud kaldal. Veidi enne kella 19 lahkus Matsalu lahelt Haapsalu vabatahtliku merepääste hüdrokopter, mis otsis meest laidude ümbrusest lahel paiknevatest raskesti ligipääsetavatest kohtadest.

Toimetuse andmeil on kadunud mees Metsküla kooli õpetaja ja kirglik kalamees, kes eile päeval läks kalavõrke kanuuga kontrollima. Kohaliku elaniku jutu järgi leiti mehele kuulunud kanuu võrkudesse takerdununa nõnda, et sellest paistis vaid üks ots. Lähedusest leiti mehe kummijalanõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles