Kaks apteeki sulges uksed töötajate haigestumise tõttu

Karl Hütt
, reporter
Copy
Surjus teavitab silt uksel, et majas asuv apteek on nädala lõpuni suletud.
Surjus teavitab silt uksel, et majas asuv apteek on nädala lõpuni suletud. Foto: Urmas Luik

Surju ja Uulu apteek on vähemalt selle nädala lõpuni apteekri haigestumise pärast kinni. 

Tavapäraselt peaks Mai Apteek OÜ-le kuuluv Surju haruapteek avatud olema kolmel päeval nädalas: esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel ning Uulu haruapteek kahel päeval: esmas- ja neljapäeval.  

Mai Apteek OÜ juhatuse liige Ly Jaanson ei soovinud teemat kommenteerida. “Tänan küsimuste eest, oleme teavitanud ravimiametit nõuetekohaselt,” vastas ta. 

Apteekide koormuse kasvust tingituna kutsub Eesti proviisorite kodagi pöörduma apteeki üksnes ilmsel vajadusel, vältimaks koroonaviiruse levikut.  

Uulu apteek on samuti töötaja haiguse tõttu kinni. 
Uulu apteek on samuti töötaja haiguse tõttu kinni. Foto: Urmas Luik

„Apteegid on kriisiga võitlemisel eesliinil. Seepärast minge apteeki üksnes selge vajaduse korral, et võtta apteegisüsteemilt maha asjatu koormus ja viiruse levimise risk,“ põhjendas proviisorite koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas. „Viimase nädala jooksul on apteekritelt tulnud palju tagasisidet, kuidas osa patsiente ostab ravimeid igaks juhuks.“

Alamaa-Aasa kinnitusel on ravimid kättesaadavad ja põhjuseta apteegi külastamine tõstab nii patsientide kui apteekrite haigestumise riski. 

Proviisorite koja juht lisas, et kui patsiendil peaks olema vaja raviminõu, oleks enne apteeki minekut kõige mõistlikum suhelda apteekriga telefonitsi. „See aitab vältida asjata liikumist rahvarohketes kohtades ja viiruse levikut,“ ütles Alamaa-Aas.

Perearsti nõuandetelefonil 1220 või +372 6346 630 (on võimalik helistada välismaaltki) saab samuti nõu kergemate terviseprobleemide korral, esmased juhised ja teavet tervishoiukorralduse kohta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles