Vabatahtlikud läksid riskirühmale appi

Karl Hütt
, reporter
Copy
MTÜ Kodukant vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas rääkis, et kõige olulisem on aidata riskirühma kuuluvaid inimesi. Üheks vabatahtliku töö osaks on eakatele ja kroonilistele haigetele toidu ja ravimite kojuviimine.
MTÜ Kodukant vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas rääkis, et kõige olulisem on aidata riskirühma kuuluvaid inimesi. Üheks vabatahtliku töö osaks on eakatele ja kroonilistele haigetele toidu ja ravimite kojuviimine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuna koroonaviiruse riskirühma kuuluvad eelkõige eakad ja krooniliste haigustega inimesed, peaksid nemad kindlasti kodus püsima. Selles olukorras on peale sotsiaaltöötajate abikäe ulatanud MTÜ Kodukant ja teisedki seltsid, mille vabatahtlikud suhtlevad elanikega telefonitsi ja toovad koju toidu, esmatarbekauba ja ravimid.

Kodukandi vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas rääkis, et eelkõige pakuvad priitahtlikud eakatele inimestele telefoni kaudu seltsi.

Paasi kinnitusel on selline vestlus üksikutele inimestele väga tähtis, sest viirus on toonud palju teadmatust. “Vabatahtlik seltsiline aitab muremõtted ära viia ja jagada infot,” ütles ta.

Samuti hõlmab vabatahtlik töö eakatele ja kroonilistele haigetele toidu ja ravimite kojuviimist. “Katsume nendele inimestele toidu ja ravimid ukse taha viia,” sõnas Paas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles