Uksest sisenesid kaitsemaskis pruut ja peig, väljusid abikaasad (3)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Erakordne toiming erakorralisel ajal, aga jah-sõna on öeldud ning Hiie ja Andres väljusid Pärnu linnavalitsusest nende kooselu kinnitava dokumendiga.
Erakordne toiming erakorralisel ajal, aga jah-sõna on öeldud ning Hiie ja Andres väljusid Pärnu linnavalitsusest nende kooselu kinnitava dokumendiga. Foto: Mailiis Ollino

Eile, 3. aprillil pidid Hiie ja Andres teineteisele ütlema ametliku jah-sõna, sest ­selle kuupäeva leppisid nad jaanuaris kokku Pärnu linnavalitsuse perekonnaseisutoimingute ja rahvastikuregistriteenistusega, kui esitasid abielu registreeri­mise avalduse. Omavahel rääkis paar läbi tähtsa sündmuse stsenaariumi, lilleneiu ja kuldsõrmuste hoidja ning järgneva pulmapeo korralduse. Aga aeg ruttas neist ette sellega, mida ei ennustanud halvimgi unenägu. Peaminister Jüri Ratas kuulutas neljapäeval, 12. märtsil Eesti Vabariigi territooriumil välja eriolukorra ja otsus jõustus samal päeval.

Hiie helistas pika nimega teenistusse ja küsis, mis saab neile antud kuupäevast. Vestlus lõppes kokkuleppega, et registreerija ­ootab pruuti-peigu kolmapäeval, 1. aprillil kell 9 Pärnu linnavalitsuse peaukse taga. Ja siis surus tegelikkus ennast pidulikuks toiminguks valmistujatele peale.

“Ma olin endale kleidi valmis vaadanud, aga tahtsin mehega nõu pidada, kui ta töösõidust ­koju jõuab, aga vahepeal pandi kaubanduskeskused kinni,” rääkis Hiie. “No ega kapp mul ka päris tühi ole, selle kleidi leidsingi kodunt. Ja õnneks on aianduskeskused veel avatud, need roosid lasin kimbuks teha Riia maantee äärses aianduspoes. Kuidas sa tühja käega ikka seal seisad? Lillepoed on ju ka kinni ja pruudikimpu me ette tellida ei saanud.”

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles