Maakonna suurimas ettevõttes vahetus juht: senine Sindi lõngavabriku pealik asus Wendre etteotsa

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Dennis Kristensen töötas Danspin Grupis 2007. aastast.
Dennis Kristensen töötas Danspin Grupis 2007. aastast. Foto: Urmas Luik

Taani kontserni Danspin Grupi tütarettevõtte, Sindis Pärnu jõe kaldal vaibalõnga värviva AS Danspini senine tegevjuht Dennis Ulrik Kristensen asus juhtima Pärnumaa suurimat äriühingut, tekstiilitootjat AS Wendret.

Kristensen kinnitas, et asus tekke-patju ja mööblit valmistavat Wendret juhtima, kuid ei soovinud sellest veel lähemalt rääkida. Ta lubas anda intervjuu pärast seda, kui on kõigi töötajatega kohtunud ja uues ametis sisse elanud.

Läinud kuul eelmise ametikoha maha pannud Kristensen on Wendre tegevdirektor 14. aprillist.

Pärnumaa suuremaid tööandjaid pole juhi vahetumise tagamaid veel avaldanud. Toimetus on püüdnud helistada omanik Peter Hundile, keda seni pole õnnestunud telefonitoru otsa saada.

"Wendre AS näeb kriitilisel perioodil võimalust uuendustele," seisab pressiteates, mille ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Triin Lorents Pärnu Postimehele vastuste asemel saatis. "Ettevõtte endine tegevdirektor Raul Laidvee lahkub ametist, täname Rauli tema pühendumise ja panuse eest ja soovime talle kõike head tulevikuks."

Laidvee tunnistas sel nädalal Äripäevale, et teema on värske, kuid ei olnud valmis oma lahkumisest lähemalt rääkima.

Kommunikatsioonijuhi vahendatud Wendre Groupi tegevjuht Pål Jönssoni sõnade järgi on Kristenseni tugevus pikaajaline töökogemus tootmisettevõtetes. Enne Danspini Sindi tehase juhtimist tegutses naise ja nelja lapsega Häädemeeste vallas elav taanlane ettevõtetes Flexa Furniture, NJA Møbler ja Jeld-wen AS.

2007. aastast Danspin Grupis töötanud Kristenseni sõnutsi Danspini Sindi vabrikule uut juhti veel otsitakse.

Ametist lahkunud Laidvee hakkas Eesti suurimat tekstiilitootjat Wendret juhtima tunamullu detsembrist, kui tema eelkäija Vahur Roosaar oli ameti maha pannud. Enne seda juhtis Laidvee pea kümme aastat osaühingut Recticel, mis valmistab poroloonmadratseid.

Wendre üle-eelmine juht Roosaar oli ametis 13 aastat ja neli aastat enne seda pidas finantsjuhi ametit.

Maakonna suuremaid tööandjaid Wendre pakub rakendust üle 700 inimesele.

Raul Laidvee juhtis Wendret tunamullu detsembri algusest.
Raul Laidvee juhtis Wendret tunamullu detsembri algusest. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles