President teeb Pärnumaale virtuaalse visiidi

Pärnu Postimees
Copy
President Kaljulaid uurib virtuaalsel ringkäigul, kuidas Pärnumaa on kriisiga toime tulnud.
President Kaljulaid uurib virtuaalsel ringkäigul, kuidas Pärnumaa on kriisiga toime tulnud. Foto: Tairo Lutter

President Kersti Kaljulaid teeb homme visiidi Pärnumaale. Eriolukorrast tingituna president füüsiliselt kohal ei ole ja kõik kohtumised leiavad aset internetisilla vahendusel.

President Kaljulaid kohtub päästeameti kriisistaabi esindajate ja kohalike ettevõtjatega ja saab ülevaate Pärnumaa kutsehariduskeskuse, Pärnu linna ja Põhja-Pärnumaa valla tegevusest eriolukorra ajal.

Hommikul annnavad Lääne regiooni eriolukorra tööde juht Heiki Soodla ja Pärnumaa päästejuht Andro Oviir presidendile Pärnumaa olukorrast ülevaade päästeameti kriisistaabi silme läbi, samuti on plaanis videovestlus Pärnu linnapea Romek Kosenkraniusega linna viimaste nädalate proovikivide üle. Põhja-Pärnumaa vallas on üheksa sotsiaalvaldkonna asutust ja sellest, mil moel vald hakkama saab, räägitakse vallavanema Jane Metsaga.

Ennelõunal annab riigipea Pärnumaa abiturientidele ühiskonnaõpetuse tunni ja vastab õpilaste küsimustele.

Pärnumaa kutsehariduskeskus on oma üle 1000 õpilasega praegu distantsõppel. Kui üldained ja teooriatunnid on edukalt võimalik e-tundidena teha, siis kriisiajal praktikakohta leida juba keerulisem ülesanne. Kooli toimetuleku üle arutatakse direktor Riina Müürsepaga.

Sellest, kuidas kahel Pärnu ettevõttel kriisiolukorras läheb, räägivad suuruselt Pärnu teine tööandja, elektroonikaseadmete tootja Scanfil Eesti tegevdirektor Jari Linnala ja Metsä Woodi kasevineeritehase juht Kaarel Tali.

President on lubanud anda ka intervjuu Pärnu Postimehele.

Kersti Kaljulaid on teinud eriolukorra ajal juba virtuaalvisiidi Saaremaale, Ida-Viru- ja Järvamaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles