Kontrolltööd aitas lõpetada isa autoaku

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi seitsmendik Markus tegi matemaatika kontrolltööd isa autoaku abil, sest koos vooluga kadus Kabuli talust internet.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi seitsmendik Markus tegi matemaatika kontrolltööd isa autoaku abil, sest koos vooluga kadus Kabuli talust internet. Foto: Erakogu

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi seitsmenda klassi õpilane Markus istus just laua taha, et alustada matemaatika kontrolltööd, kui majast kadus vool mitte tugeva tuule, vaid plaaniliste elektritööde pärast. Kabuli talu perel oli jäänud ametlik teade laste e-õppe ajal kahe silma vahele ja nii läks ­esmaspäeva hommikul tühja ka tütre eesti keele töö, mille salvestamine ­internetikeskkonnas võttis aega ja ­enne Send-nupule vajutamist oli ekraan pime.

“Meil liigub internet wifiga, arvuti andis märku, et on vaja jõudu juurde. Abikaasa ajas auto akna alla, tõmbas juhtmed sisse ja poiss sai oma töö tehtud, elekter oli ära viis tundi,” seletas pereema Mari-Liis Kaljur.

Markuse koolikaaslane Jass Välja elab Ristikülas ja rääkis, et tema ehitas kevadvaheajal endale välijõusaali käepäraste vahenditega ja tõstab seal viieliitriseid veekanistreid. Internetileviga on tal kodutalus aga kuidas kunagi ja mida suuremaks paisuvad pungad, ­seda lünklikum on levi. Pere ostis koolide digiõppe kehtestamise järel uue arvuti ja ruuteri, aga e-riigis ei aidanud see ühendust paremaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles