Videointervjuu ⟩ Kersti Kaljulaid: Piirangutega pole kärbitud õigust kritiseerida ega küsida (17)

Copy
President Kersti Kaljulaid tegi virtuaalvisiidi Pärnumaale, kohtudes päästeameti kriisistaabi esindajate ja kohalike ettevõtjatega ning sai ülevaate Pärnumaa kutsehariduskeskuse, Pärnu linna ning Põhja-Pärnumaa valla tegevusest eriolukorra ajal. Samuti andis president abiturientidele ühiskonnaõpetuse koolitunni, mida kogunes kuulama 120 õpilast.
President Kersti Kaljulaid tegi virtuaalvisiidi Pärnumaale, kohtudes päästeameti kriisistaabi esindajate ja kohalike ettevõtjatega ning sai ülevaate Pärnumaa kutsehariduskeskuse, Pärnu linna ning Põhja-Pärnumaa valla tegevusest eriolukorra ajal. Samuti andis president abiturientidele ühiskonnaõpetuse koolitunni, mida kogunes kuulama 120 õpilast. Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid tegi neljapäeval virtuaalvisiidi Pärnumaale. Kõneldes e-tunnis üle 100 õpilasega, tuli presidendil vastata abituriendi küsimusele, kas eriolukorras võib minna tänavale meelt avaldama. Pärnu Postimehele antud videointervjuus toonitas riigipea, et viiruse levikule piiri panemiseks kehtestatud kogunemiskeeld ei võta inimestelt õigust küsimusi esitada, otsustajaid kritiseerida ega oma meelsust väljendada.

Olete täna (intervjuu toimus neljapäeval) meie kandi inimestega palju suhelnud, millise tervise juures Pärnumaa on?

Jaa, ma olen tõepoolest rääkinud Pärnu linnapea, Põhja-Pärnumaa vallavanema ja ettevõtjatega. Muidugi on praegusel kriisiajal palju muresid, aga mitte ainult.

Ettevõtted, mille esindajatega ma täna kohtusin (Metsä Wood ja Scanfil, S. E.), kuuluvad suurtesse kontsernidesse ja tunnevad ennast võrdlemisi turvaliselt. Hea teada, et Pärnu kandis, kus on hästi suur turismitööstuse osakaal, leidub tootmisettevõtteid, millel praegu ei ole mingit kriisi. Ja kui see kriis ka nendeni jõuab, on neil kontsernisisesed meetodid, et tulla toime.

Globaalsetesse tarneahelatesse kuulumine on mõnikord väga-väga kasulik. Sa ei jää mures üksinda.

Samamoodi oli tore kuulda, et õmblusettevõtjad ei istu, käed rüpes: kui Rootsi kleite toota ei saa, võib õmmelda kitleid hooldekodude varustamiseks.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles