Paikuse politseikoolis taastub kontaktõpe

Pärnu Postimees
Copy
Paikusel sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledžis algab 15. maist osaline kontaktõpe.
Paikusel sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledžis algab 15. maist osaline kontaktõpe. Foto: Urmas Luik

Lähtudes valitsuse loast taastada 15. maist osaline kontaktõpe kõigis haridusasutustes, alustab hädavajaliku vahetu õppega ka Paikusel asuv sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledž.

Kontaktõppe avamine Paikuse õppekompleksis on otseselt seotud sellega, et politseikadetid saaksid vajaliku väljaõppe ja neid  võiks võtta appi koroonaviirusest tingitud olukorras. Kokku on tarvis kontaktõppe raames koolitada 72 õppurit, peale nende personal. Õpe toimub kõiki valitsuse korraldusi ja ettevaatusabinõusid järgides.

See tähendab, et 15. maist on sisekaitseakadeemia Paikuse õppekompleksis taas rohkem inimesi. Seetõttu palub sisekaitseakadeemia kohalikel elanikel jääda väljapoole kooli territooriumi.

Piiratud alale paigutab kolledž vastavad tähised.

Politsei- ja piirivalvekolledži direktori Kalvi Almoseni sõnutsi on politseikooli territoorium olnud seni jalakäijatele avatud ning piiratud on vaid autode liikumist. 

​Kooli direktori jutu järgi on seni kooli territoorimil asuvaid teid kasutanud peamiselt Linnuriigi elamurajooni elanikud, kes liiguvad sealtkaudu Paikuse keskusesse ja lasteaeda. 

"Palume Linniriigi elanikel, kes on harjunud kasutama teid, mis jäävad kooli territooriumile, liikuda Paide maanteeni, mitte jõeäärt mõõda," ütles Almosen.

"Kontaktõppe taastumisel on meil palve, et ilma hädavajaduseta kooli territoorimil võõrad ei liiguks. Palume seda ettevaatusabinõuna riskide maandamiseks - eeldame, et meie kooli õppurid, kes täidavad tervisedeklaratsiooni, on kõik terved ja soovime mittevajalikke sotsialseid kontakte vältida," seletas Almosen, kelle jutu järgi vaadatakse liikumispiirang üle siis, kui ohtu viiruse levikule enam pole.

Paikuse sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledž läks distantsõppele alates 16. märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles