Linn kavatseb ühendada Päikesejänku ja Kadri lasteaia

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavalitsus plaanib liita Kadri lasteaia Päikesejänkuga.
Pärnu linnavalitsus plaanib liita Kadri lasteaia Päikesejänkuga. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku liita Päikesejänku lasteaed 1. jaanuarist Kadri lasteaiaga ja nimetada asutus Pärnu Vana-Sauga lasteaiaks.

Mõlemas lasteaias on kuus rühma, samuti on majad ühesuguse tüüpprojekti järgi ehitatud ja samal ajal (1. veebruaril 1969) avatud. Linnavalitsuse teatel on mõlema lasteasutuse teeninduspiirkond kattuv ja lasteaia valikuteski on lapsevanematel sageli nii Kadri kui Päikesejänku.

OÜ Cumulus Consultingu koostatud Pärnu haridusteenuste vajaduse prognoosis aastani 2040 soovitatakse kahe kuni kuue rühmaga lasteaiad viia ühtse juhtimise alla.

Mõlemad lasteaiad on väljakujunenud traditsioonide ja õppesuundadega. Päikesejänku on 1994. aastast tuntust kogunud lapsekeskse metoodika „Hea algus“ rakendaja ja koolitajana, Kadri lasteaed on Pärnu ja riigi alusharidust rikastanud koolieelikute matemaatika õpetamise kontseptsiooni „Läheme Arvumaale“ riikitoomisega.

Linnavalitsuse teatel võimaldab lasteaedade töö ümberkorraldamine asutust senisest tõhusamalt juhtida, hea praktikaga jätkata ja tagada linna selles piirkonnas lasteaiakohtade parema kättesaadavuse. Päikesejänku direktor lahkus 2019. aasta novembris omal soovil ametist, pärast seda on tema kohuseid täitnud Kadri lasteaia direktor.

Mõlemale majale jääb pärast liitmist alles nende senine nimi. Lasteaedadele nime valides on Pärnu linn viimasel ajal lähtunud piirkonna või tänava nimedest. Ülejõe lasteaed on juba olemas, seetõttu pakutakse ühendasutusele nimeks Vana-Sauga lasteaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles