Jaak Aab: Uute valikute kaalumist nõuavad riigikohus ja seadused (1)

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Riigihalduse minister Jaak Aab
Riigihalduse minister Jaak Aab Foto: Madis Veltman

Tulenevalt riigikohtu lahendist, mis tühistas Rail Balticu (RB) Pärnu maakonnaplaneeringu Pärnu ja Ikla vahel 45kilomeetrisel lõigul, otsustas riigihalduse minister Jaak Aab uuendada planeeringu menetlust. Selleks töötatakse välja alternatiivid tühistatud raudteelõigule, tehakse uuringud ja hinnatakse majanduslikku, sotsiaalset, kultuurilist ja keskkonnamõju.

Kuigi viga puudutas üksnes viie kilomeetri pikkust lõiku, tühistati planeering sellega külgnevatel lõikudelgi, et vajadusel teekoridori valikut muuta. „Riigikohus leidis, et Luitemaa linnualal Natura eelhindamisega piirdumine oli viga, mis võis mõjutada RB  koridori valikut,” sõnas riigihalduse minister Jaak Aab. “Seetõttu alustame nendel lõikudel alternatiivsete teekoridoride asukohavalikust. Koos teiste valdkonna ministeeriumidega jõudsime järeldusele, et kõige mõistlikum ja otstarbekam on selleks uuendada senist RB Pärnu maakonnaplaneeringu menetlust.”

Miks valisite selle tee ehk hakkate senisele raudteekoridorile alternatiive otsima?

Seda nõuavad meilt riigikohtu otsus ja seadused. Kui planeeringuseadus sedasi ütleb, ei ole meil siin ministeeriumidega midagi otsustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles