Oma erakonna eesmärkides kahtlev Ago Kalmer peatab voliniku staatuse (1)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Ago Kalmer.
Ago Kalmer. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolinik Ago Kalmer esitas linna valimiskomisjonile avalduse, milles palus 15. juunist peatada esialgu kolmeks kuuks oma volikogu liikme volitused. Tema siinsetele erakonnakaaslastele Isamaast tuli see otsus üllatusena.

“Pean oluliseks märkida, et soovin oma volikogu liikme staatuse peatada ajutiselt,” märkis Kalmer pressiteate vahendusel.

Volituste peatamise ühe põhjusena nimetas volinik uue silla teemat. “Käesoleva aasta algul valis Isamaa Suur-Pärnu osakond endale uue esimehe ja juhatuse liikmed ning seadis erakonnale uued ülesanded ja eesmärgid. Kahjuks ei ole uue silla ehitamine ehk 18 aastat elus hoitud lubadus Isamaale enam prioriteet,” teatas ta.

Kalmeri sõnade kohaselt eelistas Kesklinna silla remonti uue silla ehitamisele hiljuti Isamaa volikogu fraktsiooni juhtki. “Kuna mina olen endiselt veendunud, et Pärnu elanikele ja linna arengule on uue silla ehitamine oluline, pean enda sees jõudma selgusele, kuidas selline vähikäik mõjub minu jätkamisele erakonnas,” avaldas linnavolinik.

“Kogu pressiteates kirjeldatut pole Ago Kalmer erakonnas rääkinud. Mingit seni teada vastuolu ega tüli ma ei tea tal erakonnaga olevat,” märkis Isamaa Suur-Pärnu osakonna esimees Peeter Prisk, kelle jutu järgi on nende erakonda alati kuulunud eri moodi mõtlevaid inimesi.

“Meie seas on tõesti erinevaid seisukohti ja mõni on kirjeldanud omi mõtteid leheveergudelgi, aga neist ükski ei ole kindlasti erakonna seisukohta esindavana vastu uue silla ehitusele,” sõnas Prisk.

Teise ja veel tähtsama taandumise põhjusena nimetab Kalmer soovi jõuda selgusele, kas ta soovib jätkata poliitikas pärast korruptsioonisüüdistuse tõttu kohtuuste kulutamist.

“Nüüdseks on selge, et alles tänavu mais riigikohtu õigeksmõistva otsusega lõppenud kriminaalprotsess algatati minu suhtes linnavalitsuses töötava politsei salajase kaastöötaja valekaebuse alusel,” sedastas Kalmer. “See protsess oli noahoop selga inimestelt, keda pidasin võitluskaaslasteks parema Pärnu nimel.”

Kalmeri jutu järgi otsustab ta poliitikas ja erakonnas jätkamise sügisel.

Kalmeri asendusliikmena pääseb volikokku just Prisk, kes märkis, et volinikul on õigus oma mandaadiga ümber käia, nagu ta soovib.

“Ago Kalmeri plaan peatada liikmesus suveperioodiks, kui korralisi volikogu istungeid ei kavandata, tundub mulle küll arusaamatu avantüürina,” arvas Prisk. “Loodan, et Agol on siirad kavatsused, aga eks see selgu siis tulevikus.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles