Linnavolikogu avaldas Rail Balticule toetust

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Foto: Rail Baltic

Pärnu linnavolikogu tegi Eesti Vabariigi valitsuse poole pöördumise, milles kordab, et Pärnu linn toetab igati Rail Balticu (RB) valmimist ja peab väga tähtsaks siia nii reisiterminali kui kaubajaama rajamist.

„Riigikohus tühistas osaliselt Pärnu maakonnaplaneeringus Rail Balticu raudtee koridori asukoha määramise. Mõistame, et Luitemaa linnuala puudutava Natura hindamise peab ära tegema võimalikult kiiresti ja korrektselt, kaasates kõiki huvigruppe ja avalikkust. Usume, et valitsus jõuab keskkonnamõju hindamise operatiivselt korraldada ja raudtee valmib tähtajaks, kuid viimastel nädalatel oleme murega jälginud spekulatsioone Rail Balticu projekti tühistamise kohta,“ kirjutatakse pöördumises.

Pöördumises rõhutatakse, et RB on sajandi taristuprojekt, mis peab olema isiklikest poliitilistest ambitsioonidest kõrgemal. „Rail Baltic on tähtis kogu Eestile. See loob mugava ühenduse Läti ja Leeduga ning tõstab Eesti populaarsust turismi sihtkohana. Selle elluviimisest võidavad kõik Eesti elanikud ja ka tulevased põlvkonnad,“ seisab pöördumises.

Pärnu linnavolikogu lubab tegutseda ühise eesmärgi nimel, et RB valmiks 2026. aastaks. Valminud on planeering, millega on määratud reisiterminali asukoht Papiniidus. Algatamisel on kaubaterminali detailplaneering.

Varem on avaldanud RB-le toetust Pärnumaa omavalitsuste liit ja Pärnu kunagised maavanemad Toomas Kivimägi, Andres Metsoja ja Kalev Kaljuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles