Pärnu külje all kadunud eakat naist ei leitud ka PPA kopteri abil

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Politsei otsib Pärnumaal Tammiste hooldekodust kadunud 87aastast Helenet.
Politsei otsib Pärnumaal Tammiste hooldekodust kadunud 87aastast Helenet. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei palub abi, selgitamaks Pärnus Tammiste hooldekodust lahkunud 87aastase Helene asukohta.

Eile kella 19 ajal sai häirekeskus teate, et Tammiste hooldekodust läks kella 17.30 paiku kaduma 87aastane naine, keda hooldekodu töötajail endil ümbruskonnast üles leida ei õnnestunud. Helene on varemgi kaduma läinud ja ära eksinud. Naisel võib olla mäluprobleeme.

Politseinikud otsisid eile õhtul naist hooldekodu ümbrusest, Uuemetsa elamurajoonist, Ritsika teest Kiisa külani, samuti Jaama tänava kandist ja sealsest raudtee ümbrusest, kuid paraku naist ei leitud. Eelmisel korral, kui naine kaduma läks, leiti ta hooldekodust umbes kolme kilomeetri kauguselt Kiisa küla kandist.

Hommikul jätkusid naise otsingud, neisse kaasatakse vabatahtlikud otsijad, kes hakkavad läbi kammima maastikku hooldekodu ümbruses.

Helene on umbes 162 sentimeetrit pikk, kõhnema kehaehitusega ja tal on hallid õlgadeni juuksed. Hooldekodust lahkudes oli tal seljas pikkade varrukatega kirju sinakashall pluus ning jalas tumesinine põlvedeni seelik ja mustad kingad. Helene võib ringi liikuda käimiskeppidega.

Palume kõigil, kes on Helenet näinud või kel on infot naise võimaliku asukoha kohta, anda sellest teada telefonil 5323 1473 või hädaabinumbril 112. Ühtlasi palub politsei Tammiste piirkonna elanikel üle vaadata oma koduhoovi ja kõrvalhooned.

Lisaks palub politsei ühendust võtta inimestel, kes neljapäeva õhtul kella 18 paiku nägid Pärnus Tammiste hooldekodu juures mööda kergliiklusteed käimismiskeppidega kõndivat naist.

Politsei otsib Pärnumaal kadunud 87aastast Helenet.
Politsei otsib Pärnumaal kadunud 87aastast Helenet. Foto: Erakogu

Kopter lõpetas otsingud täna õhtul kell 21.10, paraku tulemuseta - naist ei õnnestunud leida.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virki sõnul otsingud ja lisainfo kogumine jätkuvad, et kadunud proua asukoht kindlaks teha.

"Sel ja eelmisel aastal on sama proua korduvalt arvatavalt mäluprobleemide tõttu sihi kaotanud ja jõudnud välja juhuslike inimeste taluõuedele ning mujale. Toona teatasid temast kohalikud või leidis politsei ta samal päeval üles. Paraku ei ole seekordsete pingutuste tulemusel naise asukohta õnnestunud seni veel selgitada," sõnas politse- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Politsei kogub infot edasi ja püüab selgitada, kuhu Helene sedapuhku võis liikuda. "Lootus püsib, et ehk õnnestub proua vaatamata möödunud ajale, vähesele lisainfole ning seni tulemuseta jäänud otsingutele siiski elusalt leida," lisas Virk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles