Kaks valda võtsid ühise sihi ettevõtlust arendada

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Sindi Tori vallas on paljudele teada kui kunagine võimas vabrikulinn.
Sindi Tori vallas on paljudele teada kui kunagine võimas vabrikulinn. Foto: Urmas Luik

Tori ja Põhja-Pärnumaa vald said raha uurimaks, millised on neis piirkondades ettevõtlusvõimalused.

Parima hinnapakkumise uuringu korraldamiseks esitas OÜ Hendrikson & Ko. Uuring maksab 23 760 eurot (käibemaksuga). Omaosalus on 15 protsenti. Nii Tori kui Põhja-Pärnumaa maksab niisiis 7,5 protsenti uuringu maksumusest.

Plaani järgi valmib uuringu aruanne aasta lõpuks.

Nagu avaldas pressiesindaja vahendusel Tori abivallavanem Signe Rõngas, on siht teha kindlaks Tori ja Põhja-Pärnumaa ettevõtluse ja sellega seotud koostöö arendamise väljavaated kümne kuni 15 lähiaasta perspektiivis, arvestades sealjuures maakonnaplaneeringus seatud valdkondlike eesmärkidega. Samuti peab uuringuga saama vastuse, milline ruumiline keskkond tuleb luua, et ettevõtjad nendesse valdadesse tuleksid.

Ettevõtluse arendamise võimalusi uuritakse Tori ja Põhja-Pärnumaa vallas samal ajal, kuna need sarnanevad üksteisega paljuski. Mõlemat omavalitsust läbivad näiteks Tallinna–Pärnu–Ikla ja Pärnu–Rakvere–Sõmeru maantee, Rail Baltic ja Pärnu jõgi. Mõlemad vallad asuvad tuuleenergeetika arendamise alas.

Peale selle on mõlemas omavalitsuses kahaneva asustusega paiku ja vanu tehasepiirkondi, näiteks Sindi Tori vallas ja Tootsi Põhja-Pärnumaal. Rõngase teatel aitab koostöö kavandada valdadel piirkonna arengut komplekssemalt ja tulemuslikumalt. Samal ajal väldivad naabrid tegevuse dubleerimist ja omavahelist konkurentsi ning leiavad võimalusi koostööks.

Tori vallavalitsus taotles uuringuks raha rahandusministeeriumi meetmest “Üldplaneeringu koostamiseks vajalikud uuringud ja analüüsid”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles