Politseinikud päästsid maanteel ekselnud kassipoja

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Tiheda liiklusega maanteelt päästetud kiisupoiss jalutas politseiautos armatuuri peal ja nuuskis ringi.
Tiheda liiklusega maanteelt päästetud kiisupoiss jalutas politseiautos armatuuri peal ja nuuskis ringi. Foto: Lääne prefektuur

Pärnu patrullpolitseinikud päästsid täna öösel keset Ehitajate teed ekselnud hirmunud väikese kassipoja.

Patrullpolitseinik Robert Tiisleri sõnade kohaselt oli magistraalile seiklema sattunud kassipoeg ohus, sest autod sõitsid kogu aeg mööda.

“Kassi märkas teel minu kõrval istunud kolleeg. Loom oli eksinud ja hirmunud, kuid õnneks tundus temaga muidu kõik korras olevat,” ütles Tiisler.

Enne kui loomalaps varjupaika jõudis, jalutas ta politseiautos armatuuri peal ja nuuskis ringi.

“Loomade päästmisi tuleb politseinikel pigem harva ette,” lisas Tiisler.

Tiheda liiklusega maanteelt päästetud kiisupoiss jalutas politseiautos armatuuri peal ja nuuskis ringi.
Tiheda liiklusega maanteelt päästetud kiisupoiss jalutas politseiautos armatuuri peal ja nuuskis ringi. Foto: Lääne Prefektuur

Pärnu loomade varjupaiga juhataja Seyle Jussi sõnade kohaselt on täna öösel nende hoole alla jõudnud kiisu umbes kahekuune isane pruun vöödik.

“Ilmselt oli ta hulkuv kass, kahjuks me temal kiipi ei leidnud,” lausus Juss, kelle hinnangul on vähetõenäoline, et kassilapse omanik tuleb kadunud loomakesele varjupaika järele.

Pärnu varjupaiga hoole all on praegu koer ja 47 kassi.

Jussi sõnutsi on praegu aeg, kui ula peale ja varjupaika satub kassipoegi.

“Ennustada, kui palju kasse ja poegi meie hoole alla suvega saabub, ei oska. Iga kevad loodame, et vähem kui eelmine aasta,” ütles Juss. “Kahjuks kasside steriliseerimine ja kastreerimine, eriti maakonnas, ei ole populaarne.”

Jussi jutu järgi leiavad kõige kiiremini kodu kassipojad. “Ka praegu on varjupaigas koduootel mitu pisikest kassipoega, kes on juba kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles