Pildid: Minister läbis Sindi kärestiku paadis

Copy

Keskkonnaminister Rene Kokk istus täna kaaskonnaga kummipaati ja läbis allavoolu Sindi looduslähedase, ligemale 200meetrise kunstkärestiku. Sindi kärestik on suurim Euroopa jõgedele ehitatuist. Minister märjaks ei saanud.

Tegu oli Sindi kärestiku esimese ametliku avamisega, mis koroonaajastule vastavalt korraldati vaikselt ja rahvavaeselt varahommikul, seda enam, et ministri Pärnumaa visiidi kava oli tihe: täna külastati veel Alu jääksood ja Eassalu maardlat.

Lühikeselt paadiretkelt naasnud minister tänas rahvaalgatusrühma Sindi Pais käilakuju Hans Solli, kes ootas teda jõekalda pealsel omanimelisel pingil. Algatusrühma abil suutis Soll aastail 2008–2020 kaasata arvestatava survegrupi, et aidata keskkonnaministeeriumil läbi suruda paljudele sintlastele emotsionaalselt olulise vabrikutammi lammutamine ja selle asendamine kärestikuga, mis pakub silmailu ja on loonud treening- ja võistluspaiga rafting’u harrastajaile. Ning peaeesmärgina avada siirde- ja poolsiirdekaladele tee Pärnu jõestiku looduslikele kudealadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles