Tuntud kihnlase sünnipaik jõuab virtuaalsele kaardile

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kaerametsa Veeda sünnikoha tähistamise algataja on MTÜ Kihnu Elav Pärimus, mis tegi koostööd projekti “Sünnipaik” vedava Peeter Volkonskiga.
Kaerametsa Veeda sünnikoha tähistamise algataja on MTÜ Kihnu Elav Pärimus, mis tegi koostööd projekti “Sünnipaik” vedava Peeter Volkonskiga. Foto: Gerthrud Grents

Kaerametsa talu õuel avatakse laupäeval mälestustahvel, millega tähistatakse kooliõpetaja ja koduloolase Theodor Saare (20. märts 1906 – 26. märts 1984) sünnikoht.

Saare ehk kihnlastele Kaerametsa Veeda sünnikoha tähistamise algataja on MTÜ Kihnu Elav Pärimus, mis tegi koostööd Peeter Volkonskiga, kes algatas üleriigilise Eesti kultuuri- ja ajalootegelaste sünnikodude tähistamise projekti “Sünnipaik” ning tuleb avamise ajaks ise saarele.

Kihnu Elava Pärimuse juhatuse liige Mare Mätas mainis, et peale Saare sünnikodu märgitakse kõnealuse projektiga ära Kihnu Jõnnu (Enn Uuetoa) sünnipaik, kuhu on paigaldatud mälestuskivi ja teabetahvel. Mõlema kihnlase sünnipaiga leiab huviline edaspidi QR-koodi järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles