Kaks pärnumaalast pälvib Naiskodukaitse staažimärgi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Naiskodukaitse pronksist staažimärk.
Naiskodukaitse pronksist staažimärk. Foto: Naiskodukaitse

Homme tähistatakse Võrumaal Vastseliina piiskopilinnuses  aktuse ja vastuvõtuga Naiskodukaitse 93. aastapäeva. Esimest korda annab organisatsioon välja staažimärgid, mille tänavu pälvib 30 naiskodukaitsjat. Pärnumaa ringkonnast saavad niisuguse pronksmärgi Tiina Aluste-Bärlin ja Maret Kommer.

“Soovime tunnustada neid liikmeid, kes järjepidevalt on väärtustanud Naiskodukaitse põhimõtteid ja võimaluste piires osalenud organisatsiooni tegevuses ning seda juba üle 25 aasta,” selgitas Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming. Sel aastal saavad staažimärgi 30 naiskodukaitsjat, kes on kõik liitunud organisatsiooniga aastatel 1991–1995, seega olnud ühenduse taastamise juures.

Maret Kommer (vasakul) on üks kahest Pärnumaa naisest, kes homme pälvib Naiskodukaitse tunnustuse.
Maret Kommer (vasakul) on üks kahest Pärnumaa naisest, kes homme pälvib Naiskodukaitse tunnustuse. Foto: Silvia Paluoja

Aastapäeval osalevad külalistena Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi ja naiskodukaitsjad kõigist ringkondadest.

Naiskodukaitse on üle-eestiline vabatahtlik naisi koondav organisatsioon, mis annab oma panuse riigikaitsesse ja ühiskonna arengusse Kaitseliidu tegevuses osalemise, kodanike harimise ning isamaaliste traditsioonide hoidmise kaudu.

Praegu on Naiskodukaitsel üle 2600 liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles