President osales Häädemeestel ÜRO julgeolekunõukogu kohtumisel

Copy
President Kersti Kaljulaid osales ÜRO julgeolekunõukogu istungil Häädemeeste vallavalitsusest.
President Kersti Kaljulaid osales ÜRO julgeolekunõukogu istungil Häädemeeste vallavalitsusest. Foto: Mattias Tammet/presidendi kantselei

Virtuaalsest ÜRO julgeolekunõukogu kohtumisest osa võtnud president Kersti Kaljulaid rõhutas vajadust kasutada praegust olukorda, muutmaks üleilmset valitsemise mudelit nii, et see arvestaks küberjulgeolekuga.

“Pandeemia on näidanud tehnoloogia olulisust ja sellest tingituna on radikaalselt muutunud töö, haridus, inimestevaheline suhtlus ja teenused,” ütles Kaljulaid ÜRO julgeolekunõukogu Nigeri eesistumise kõrgetasemelisel virtuaalsel eriüritusel, mille teema on COVID-19-järgne üleilmne valitsemine, nagu edastas presidendi kantselei.

“Nende muutuste tõttu on oluline kasutada võimalust luua paremad reeglid globaalsel teenuste turul osalemiseks. Seda eriti inimestele, kellel siiani on olnud keeruline tööturul osaleda, kuid kes saavad veebis töötada üle ilma. Vajame selleks globaalse valitsemise mudelit, mis arvestab ka küberjulgeolekuga,” lausus Kaljulaid.

Kaljulaid demonstreeris kaugtöötamist, osaledes ÜRO julgeolekunõukogu istungil Häädemeeste vallavalitsusest Pärnumaal toimuvate teiste kohtumiste vahel.

{image_

embed

}205944{/image_

embed

}

Riigipea toonitas veel, et Eesti toetab ÜRO peasekretäri António Guterrese üleskutset üleilmseks relvarahuks, ja loodab, et teisedki riigid liituvad sellega enne aasta lõppu.

ÜRO julgeolekunõukogu kohtumise eesmärk oli laiem tähelepanu uutele julgeolekuohtudele. Kohtumist juhtis Nigeri president Mahamadou Issoufou.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles