Pool kütitud hunte lasti Pärnumaal

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Hundijaht kestab novembri algusest veebruari lõpuni.
Hundijaht kestab novembri algusest veebruari lõpuni. Foto: KLAUS-DIETMAR GABBERT / AFP

Tänavusel jahihooajal on Eestis kütitud tosin hunti, neist kuus Pärnumaal.

13. novembri seisuga on lastud kuus hunti Pärnumaal, kolm Lääne-Virumaal ja üks Rapla- ja Viljandimaal. Eriloaga kütiti üks isend Harjumaal.

Kolm looma lasti nii Lääne-Pärnumaa kui Pärnu-Rapla ohjamisalal. Kokku on Pärnumaal lubatud küttida veel 25 võsavillemit. Hundijahihooaeg lõpeb 28. veebruaril.

Keskkonnaamet kinnitas esmaseks küttimismahuks 140 looma. Esmane küttimismaht on võrreldes eelnevate aastatega tunduvalt suurem. Selle põhjus peitub hundi arvukuse märkimisväärses kasvus. Viimased kaks talve möödusid lumevaeselt, mistõttu oli hunte jälitada ja tabada raske, nii ei suudetud 2019. aastal kehtestatud mahtu täita.

2018. aastast ei korraldata Eestis hundijahti enam maakondade piiride, vaid ohjamisalade põhiselt, suunamaks küttimissurvet eelkõige kahjustus- ja loomakasvatuspiirkondadesse, säästes samal ajal looduses elavaid hundikarju, kes kahjusid ei põhjusta. Sel moel on võimalik säilitada hundi asurkonna soodne seisund ja vähemalt piirkonniti tema ökoloogiline funktsioon, hoidudes samal ajal ülemäärastest lambakasvatuse kahjudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles