Politsei harjutab evakuatsiooni ja lisakontrolli sadamates

Kati Saagim
Copy
Politsei. Pilt on illustratiivne.
Politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Lääne prefektuuri politseinikud harjutasid tänase virtuaalse õppuse käigus ulatusliku evakuatsiooni planeerimist. Homme treenitakse lisakontrolli tegemist Lääne-Eesti sadamates. Kohalikke ei tohiks tegevus häirida.

Õppuse stsenaarium nägi ette, et õnnetus juhtub ohtlikku ainet vedanud veokiga, mille tõttu politseil tuleb piirkond evakueerida.

Eesmärk on virtuaalselt läbi harjutada kevadise eriolukorra ajal saadud kogemus ja õppetunnid. “Näiteks võib see õppetund aidata meid tulevikus olukorras, kus otsime mõnd ohtlikku kurjategijat või meil tuleb saarelt evakueerida elanikke mõne loodusõnnetuse tõttu,” rääkis Lääne prefekt Kaido Kõplas.

E-õppusega samal ajal teevad politseinikud sadamate läheduses lisa-liiklusjärelevalve käigus pistelist kontrolli, et avastada alkoholijoobes sõidukijuhte. “Tuletan meelde, et alkoholitarvitamine ja sõiduki rooli istumine ei tohi käia käsikäes. Enne sõidukit juhtima asumist peab juht olema veendunud oma kainuses. Nii tagame iseenda ja kõigi teiste liiklejate turvalisuse,” ütles prefekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles