Detsembris kohendatakse osa busside sõidugraafikut

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Uuest kuust muutub Uus- ja Vana-Sauga busside sõiduplaan.
Uuest kuust muutub Uus- ja Vana-Sauga busside sõiduplaan. Foto: Urmas Luik

Alates 1. detsembrist tehakse olulisi muudatusi Uus- ja Vana-Sauga busside sõiduplaanis ning lähiliinil 39.

Liinid 15, 16 ja 17 pikenevad Tallinna maantee peatusest Uus-Sauga ja Laeva tänava kaudu kuni Vana-Sauga peatuseni. Samal ajal liin 12 suuresti likvideeritakse: jääb vaid varahommikune ring Vana-Saugast kell 5.12 ja bussijaamast tagasi kell 5.30.

Bussid 15, 16 ja 17 hakkavad väljuma Vana-Saugast 4, 24 ja 44 minutit pärast täistundi ning bussijaamast tagasi Vana-Sauga poole 14, 34 ja 54 minutit pärast täistundi. Endistel kellaaegadel (kohati minut senisest hiljem) jääb käima buss number 6.

“Liinimuudatus annab Vana- ja Uus-Sauga piirkonnast võimaluse ümber istumata sõita ranna piirkonda, Papiniitu, Raekülla, Silla külla, Tammistesse ning ringiga ka haigla juurde ja Savi tänava tööstuspiirkonda,” selgitas Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistik Toomas Talts.

Linnabuss 21 alustab 1. detsembrist Raja peatusest Sauga poole sõitu senisest viis minutit hiljem, kell 6.45, jõudes Hüntali peatusse praegusest kolm minutit hiljem, kell 7.11.

Tagasiteel Saugast linna poole, haiglani ja Kodara peatuseni jääb sõiduaeg üldjoontes samaks, ainult mõnes vahepeatuses on minuti jagu senisest hilisem.

Lähibussis number 39 Pärnu–Tammiste–Urge–Sindi nihkuvad mõlema suuna kaks väljumist praegusega võrreldes 11 minutit hilisemaks: seni bussijaamast kell 14.03 ja 15.28 väljunud bussid hakkavad välja sõitma vastavalt kell 14.14 ja 15.39.

Sindist Veetorni peatusest kell 14.47 ja 16.07 väljunud ühissõidukid hakkavad väljuma vastavalt kell 14.58 ja 16.18.

Peale ülalnimetatud muudatuste on detsembrist linnabusside number 6, 10, 13, 14, 19, 20 ja lähibussi number 40 sõiduplaani korrigeeritud sõiduoludele paremini vastavaks, mis mõnes vahepeatuses nihutab läbimisaega minuti võrra, enamasti senisest hilisemaks.

Bussil 40 nihkuvad Tallinna maantee peatustes Sauga aleviku poole sõiduajad senisest minuti võrra varasemaks ja Sauga alevikku jõuavad ühissõidukid uue graafiku kohaselt kaks minutit varem kui praegu.

Sindist Paide maantee kaudu tulevad bussid hakkavad Taltsi sõnutsi sõitma minut senisest varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles