Viisitammed reisisid ärimeeste raha eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart ja Hilvi Viisitamm.
Mart ja Hilvi Viisitamm. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu endine linnapea Mart Viisitamm ja tema abikaasa Hilvi Viisitamm käisid Pärnus ärihuve omavatelt ettevõtjatelt saadud raha eest kümneid tuhandeid kroone maksnud reisidel Mauritiusel, USAs ja Madeiral, kirjutas ajaleht Äripäev.

Ajalehe andmetel vormistati reisid Mart Viisitamme firma 2+3 Mööbel OÜ kaudu komandeeringutena, mille eesmärk oli otsida mööblitootjaid.

2005. aastal Pärnu linnapeaks saanud Mart Viisitamm lendas koos abikaasaga sama aasta lõpus puhkusele Mauritiusele. Reisi eest tasus Viisitammede firma 2+3 Mööbel OÜ 54 096 krooni.

Enne reisifirma arve tasumist laekus aga Viisitamme firmale 54 000 krooni suurune ülekanne osaühingult Futurelink, mille üks omanikest oli tema tollane erakonnakaaslane ja hilisem abilinnapea Simmo Saar.

2006. aasta märtsis veetsid Viisitammed nädala Madeiral. See reis vormistati 2+3 Mööbli kaudu komandeeringuna ja välja maksti ka päevaraha.

Viisitamm esindas turismisaarel veel Pärnu linna Euroopa konverentsilinnade liidu 41. peaassambleel.

Mart Viisitamm arvas pärast 15 000 krooni linna raha maksma läinud reisi Pärnu Postimehele antud intervjuus, et Atlandi ookeanis asuva saare külastamisest on pärnakatele kasu.

Küsimusele, mida Pärnu linn sellest sõidust võitis, vastas Viisitamm, et rahvusvaheliste organisatsioonide üritustel osalemisest on alati kasu, sest seal toimub info ja kontaktide vahetus. Palvele natuke konkreetsem olla vastas Viisitamm, et mõnest sõidust kohe homme kasu loota on küündimatu.

Sama aasta novembris käis perekond Viisitamm 39 568 krooni maksma läinud komandeeringus New Yorgis.

2+3 Mööbel OÜ juhatuse liige Hilvi Viisitamm ütles maksuameti ametnikele, et Mart Viisitamm reisis ka tõlgina ja abikaasa komandeeringus viibimist põhjendas Hilvi Viisitamm oma ebapiisava inglise keele oskusega, seetõttu pidi Mart Viisitamm tegutsema tõlgina.

Ärikohtumiste tulemusena Eestisse mööblit tooma ei hakatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles