Noorsootöös mahtusid paremate sekka Pärnumaa esindajadki

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Sauga avatud noortekeskus nomineeriti parimaks noortekeskuseks.
Sauga avatud noortekeskus nomineeriti parimaks noortekeskuseks. Foto: Mailiis Ollino

Igal aastal tunnustatakse üle riigi noorsootöö parimaid – inimesi, ettevõtteid ja organisatsioone, kes on panustanud noorsootöösse ja valdkonda edendanud kas kohalikul, maakondlikul või riigi tasandil. Pärnumaale tuli seekord üheksa nominatsiooni.

Kõige rohkem märgiti ära Lääneranna valla esindajaid. Sealne noortevolikogu on aasta osaluskogu ja õpilasesinduse nominent, aasta noortelaagri nominent on “Lääneranna noortekeskuse suvelaager 2020” ja aasta panustajaks pürib MTÜ Kõmsi Külaselts.

Samuti antakse välja aasta kohaliku omavalitsuse tiitel, mida püüab nii Lääneranna kui Kihnu vald.

Aasta vabatahtliku noorsootöötaja nominent on Annika Urbel. Ta on olnud aktiivne noor ja vabatahtlik nii Eesti 4Hs kui ka erinoorsootöö ühingus noOR, noortegrupi koordinaator Eesti seksuaaltervise liidus ning nüüd toimetab ta Lääneranna vallas noorsootöö spetsialistina. Tema teeneks saab lugeda noortevolikogu ja -keskuse loomist ning tööle rakendamist.

Peale selle tegi Urbel uuringu noorteinfo projekti raames ja pani kokku meeskonna, kellega loodi Lääneranna noorteportaal.

Aasta avatud noortekeskuse nominent on Sauga avatud noortekeskus, on tegutsenud juba 14 aastat ja toimetab väga erinevates valdkondades. Noortekeskus on alati avatud suhtumisega ja teeb koostööd eri osapooltega. Korraldatakse mitmeid ühissündmusi valla- ja maakonnaüleselt. Noortekeskus panustab nii riigi kui rahvusvahelisel tasandil ning osaleb eri projektides.

Aasta teoks pürivad Lääneranna noorteportaali ja Pärnu noorte innovatsioonikeskuse HUUB loomine.

Laureaadid kuulutatakse välja pidulikul tunnustussündmusel veebruari alguses. 

Konkursile said kandidaate esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud 12 kategoorias. Komisjon hindab ainult neid kandidaate, keda on ära märkinud vähemalt kaks esitajat.

2020. aastal esitati 125 kandidaati. Neid laekus igast Eesti maakonnast, kõige rohkem Harju- (32), Tartu- (14) ja Pärnumaalt (12). Üle-eestilisi kandidaate kogunes mullu 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles