Elanikud saavad öelda sõna sekka Pärnu üldplaneeringu koostamisel

Pärnu Postimees
Copy
Uue üldplaneeringu eesmärk on arendada kogu Pärnu linna haldusterritooriumi terviklikult ja panna piirkondlikke erisusi ja vajadusi arvestades paika ruumilise arengu põhimõtted ja tingimused.
Uue üldplaneeringu eesmärk on arendada kogu Pärnu linna haldusterritooriumi terviklikult ja panna piirkondlikke erisusi ja vajadusi arvestades paika ruumilise arengu põhimõtted ja tingimused. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linnavalitsus asub koostama linna üldplaneeringut ja korraldab sellega seoses avaliku ideekorje, kuhu ootab pärnakatelt ettepanekuid.

Koostatav üldplaneering on esimene omalaadne, kuna hõlmab esimest korda kogu Pärnut ehk keskuslinna ning Paikuse, Audru ja Tõstamaa osavalda.

Eesmärk on arendada kogu Pärnu linna haldusterritooriumi terviklikult ja panna piirkondlikke erisusi ja vajadusi arvestades paika ruumilise arengu põhimõtted ja tingimused.

Linnavalitsus soovib üldplaneeringu visiooni koostamisse kaasata ka Pärnu elanikke. “Üldplaneering on üks tähtsamaid kohaliku omavalitsuse arengut suunavaid dokumente ja puudutab suuremal või vähemal määral iga linnaelanikku. Seetõttu on üldplaneeringu visiooni väljatöötamisel väga oluline linnaelanike aktiivne osavõtt. Soovime kohalikke kaasata juba varases etapis, et saada lähteseisukohtade tarvis väärtuslikku materjali,” ütles Pärnu linnaarhitekt Henri Eessalu.

Kõige mugavam on koostatavasse üldplaneeringusse ettepanekuid esitada ideekorje kaardirakenduse kaudu.

Rakenduses avaneb kaart, kuhu saab kirjutada arvamusi ja ettepanekuid, tuua välja kohalikke probleeme ja kitsaskohti ning juhtida tähelepanu piirkonnas väärtustamist vajavatele objektidele.

Eriti hea on kaardirakendust kasutada siis, kui ettepanek puudutab Pärnu linnas mõnd konkreetset kohta.

Kes rakendust kasutada ei soovi, võib oma mõtted vabas vormis kirja panna ja saata need Pärnu linnavalitsusele meilil linnavalitsus@parnu.ee või postiaadressil Suur-Sepa 16, 80098 Pärnu linn.

Ideekorje kestab 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles