Pärnu randade hooldamisel tuleb tööd juurde

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu keskranna hooldajal tuleb järgmisel neljal aastal juba mai alguseks liiv tasandada ja läbi sõeluda ning rannainventar paigaldada.
Pärnu keskranna hooldajal tuleb järgmisel neljal aastal juba mai alguseks liiv tasandada ja läbi sõeluda ning rannainventar paigaldada. Foto: Lilli Tölp

Järgmisel neljal aastal peab Pärnu randade hooldaja tegema rohkem tööd, kui seni on nõutud, sest töid telliv linnavalitsus soovib edaspidi nende korrashoidu ka väljaspool suplushooaega.

“Uues hankes on arvestatud olukorraga, kus talv võib olla lumeta ning inimesed külastavad randa ja jalutavad promenaadil rohkem. Seega on vaja tagada ka väljaspool suplushooaega randade korrashoid ja puhtus,” ütles linnavara- ja heakorrateenistuse juhataja Karmo Näkk.

Pärnu linnavalitsus kuulutas välja riigihanke, et leida ettevõtja või ettevõtjad, kes hooldaks selle aasta 1. aprillist 31. märtsini 2025 Pärnu kesk-, Vana-Pärnu, Mai ja Raeküla randa.

Praegu hooldab kõiki Pärnu plaaže OÜ Kesklinna Pargid. Uus hange on jaotatud osadeks: pakkumusi võib esitada ka ainult keskranna või ainult Vana-Pärnu, Mai ja Raeküla ranna hoolduseks.

Vana-Pärnu, Mai ja Raeküla randa hooldatakse suvel ja sügisest kevadeni. 1. novembrist 31. märtsini peab hanke võitja koristama vajaduse järgi kogu hooldatavalt alalt olmejäätmed ja kaldale uhutud kõrkjaprahi, puidujäätmed, ajupuud, lõpnud kalad ja linnud, korjused ja muu sellise, tühjendama prügikaste Hirve ja Harju tänava alguses, hooldama rannatee alguses asuvaid pinke, tagama linnuvaatlustornide ohutu külastuse, koristama pärast veetõusu teedelt ja linnuvaatlustornidest kõrkjaprahi.

Hanke võitja peab 1. maiks paigaldama Vana-Pärnu, Mai ja Raeküla randa pingid, prügikastid ja riietuskabiinid ning tühjendama välikäimlate kogumiskaeve enne käimlate paigaldamist. Maist augustini tuleb käimlaid koristada ja pesta iga päev, muul ajal vajaduse korral. Suvel tuleb randu koristada ja prügikaste tühjendada iga päev, juunist augustini mitu korda päevas.

Erinevus võrreldes eelmise hankega on veel keskranna suurem hooldusala ja tihedam hooldus. 1. novembrist 31. märtsini tuleb seal vajaduse järgi, kuid vähemalt kord nädalas koristada olmeprügi, kõrkjaprahti, korjuseid. Hanke võitja peab promenaadi ja istutusalad puhastama liivast, eemaldama promenaadi pinkidelt ja prügikastidelt lume ja liiva, tegema promenaadil, laudteedel ja mujal lume- ja libedustõrjet.

Keskrannas on vaja 1. maiks liiv tasandada ja läbi sõeluda ning rannainventar paigaldada, eelhooldatud vetelpäästetornid peavad paigas olema 25. maiks. Suvel koristatakse randa iga päev enne kella kaheksat hommikul, juunist augustini pärastlõunal ja õhtulgi. Puitkilp-, kõnniteed, trepid, promenaad ja purskkaevud tuleb liivast ja prahist puhastada kella üheksaks hommikul, sealjuures ei tohi kasutada lehepuhurit või õhuluuda. Juulis on vaja rannaliiva teist korda sõeluda.

Hooldatavaid rannaalasid on Mai elamurajoonis kolm, Raekülas kaks ning Vana-Pärnus ja kesklinnas üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles