Kolm noorte heaks panustajat pälvisid üleriigilise tunnustuse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Haridus- ja noorteamet
Haridus- ja noorteamet Foto: Erlend Štaub

Noortevaldkonna tunnustuskonkursil valiti noorsootöö aasta teoks Pärnu noorte innovatsioonikeskuse HUUB loomine, aasta noortekeskuseks Sauga avatud noortekeskus ja aasta noortelaagriks Lääneranna noortekeskuse suvelaager.

Haridus- ja noorteameti, Euroopa sotsiaalfondi ning Pärnu linna toel avatud HUUBis saavad noored nii õppida, meelt lahutada kui pühenduda oma huvidele. Kogu tegevust toetavad mentorid ja noored saavad üksteiselt õppida, eri tegevust ja lähenemisi katsetada. Korraldatakse kursusi, antakse ettevõtlustunde ja korraldatakse üritusi ning toimetatakse kogukonnana.

HUUBi juhataja Eerik Hannus rõõmustas tunnustuse üle ja ütles, et tiitel annab kinnitust, et noortekeskus teeb õiget asja.

“Aasta teo tiitel noorsootöös võtab meie aasta väga ilusasti kokku. Tõepoolest oli aasta täis saavutusi, näeme, et meie tegemised on toonud meile ja teistele palju rõõmu ja mõjutanud Pärnu noortevaldkonda korralikult,” lausus Hannus. “Kindlasti jätkame õige asja tegemist, arendame tugevalt nii Pärnu noortevaldkonda kui ka HUUBi ennast: 

viime sel aastal ellu palju suuri ettevõtmisi, mis annavad potentsiaali kasvada HUUBil üleriigiliseks ja rahvusvaheliseks.”

Noortevaldkonna tunnustuskonkursil valiti noorsootöö aasta teoks Pärnu noorte innovatsioonikeskuse HUUB loomine.
Noortevaldkonna tunnustuskonkursil valiti noorsootöö aasta teoks Pärnu noorte innovatsioonikeskuse HUUB loomine. Foto: Erlend Štaub

Sauga avatud noortekeskus on tegutsenud juba 14 aastat ja toimetab eri valdkondades igal rindel. Noortekeskus on alati avatud suhtumisega ja koostööaldis. Seal korraldatakse valla- ja maakonnaüleseid ühisüritusi. Keskus panustab noortesse nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil ning osaleb projektides.

“Oleme väga tänulikud, et meie panust kohalikku noorsootöösse on märgatud,” märkis Sauga avatud noortekeskuse juhataja Reelika Rüütli. “Selline tunnustus motiveerib jätkama veel suuremate ja hulljulgemate projektidega.”

Noortevaldkonna tunnustuskonkursil osutus aasta noortekeskuseks Sauga avatud noortekeskus.
Noortevaldkonna tunnustuskonkursil osutus aasta noortekeskuseks Sauga avatud noortekeskus. Foto: Erlend Štaub

Lääneranna noortekeskuse suvelaagrit on korraldatud juba viis aastat ning igal aastal võtab sellest osa ligemale 50 noort nii Lääneranna vallast kui ka mujalt Eestist. See jaguneb tantsu- ja meedialaagriks ning eesmärk on toetada noorte ettevõtlikkust ja osavõtlikkust. Peale laagrit algatati uus koostöömudel, mille tulemusena toimus noorte inspiratsioonipäev “Minu südame hääl”. Laagri toimumisse panustasid kõik valla noorsootöötajad. Sellel aastal andis laager kahele noorele tõuke asuda Lääneranna valda elama.

Lääneranna noortekeskuse juhataja Anneli Pikkmetsa sõnutsi väärivad suurimaid tänusõnu ägedad koolitajad ja töötubade elluviijad, kes tegid suvise laagri eriliseks ja õpetasid palju.

Lääneranna noortekeskuse noorsootöötaja Eliise Tiidussalu jutu järgi oli elu esimest laagrit korraldama asudes visioon selge: teha midagi, mis puudutaks, kannaks väärtust ja oleks eriline.

“Lääneranna valla noorsootööd iseloomustavad kindlasti väärtuspõhine lähenemine, märkamine, koostöö ja kodune keskkond. Haridus- ja noorteameti riiklik tunnustus innustab ja teeb äärmiselt tänulikuks. Tunnustus kinnitab, et tehes asju sügavalt südamepõhjast koos noortega ja noorte heaks, on kõik võimalik,” märkis ta.

Noortevaldkonna tunnustuskonkursil nimetati aasta noortelaagriks Lääneranna noortekeskuse suvelaager.
Noortevaldkonna tunnustuskonkursil nimetati aasta noortelaagriks Lääneranna noortekeskuse suvelaager. Foto: Erlend Štaub

Haridus- ja teadusministeerium ning haridus- ja noorteameti iga-aastane tunnustusüritus “Noorte heaks tänu” toimus tänavu virtuaalselt ja tunnustusi jagati 11 kategoorias. Võitjad kuulutas välja haridus- ja teadusminister Liina Kersna, kelle sõnutsi ühendab võitjaid uuendusmeelsus.

“Läinud aasta pani noorsootöötajad kahtlemata proovile: kriisiolukord oli kõigile uus ja katsumusi täis, kuid noorte heaks loodud nutikad ja innovaatilised lahendused on olnud tõeliselt silmapaistvad,” ütles Kersna. Noorsootöö mõjutab meie kõigi heaolu, kuna praegused noored loovad tulevikku. Seega on ääretult oluline esile tuua neid, kes noorte heaks tegutsevad.”

Haridus- ja teadusministeeriumi noorte- ja andepoliitika osakonna juhataja Riin Tamm tõstis esile koostöö olulisuse. “Noortevaldkonnas mõistetakse hästi, kuivõrd oluline on teha asju koos. Suured teod saavad võimalikuks nii üleriigiliste noorteorganisatsioonide, koostöövõrgustike kui ka noortevaldkonna katusorganisatsioonide kaudu. Oluline on julgeda mõelda raamidest väljapoole ja läinud aasta tõestas sellise mõttemustri edu,” ütles Tamm.

Noorsootöö iga-aastasel tunnustuskonkursil seati nominentideks üheksa Pärnumaaga seotud inimest, ettevõtet ja organisatsiooni.

Lääneranna valla noortevolikogu oli aasta osaluskogu ja õpilasesinduse nominent. Aasta panustajaks pürgis MTÜ Kõmsi Külaselts.

Aasta kohaliku omavalitsuse tiitlile pretendeerisid Lääneranna ja Kihnu vald.

Aasta vabatahtliku noorsootöötaja nominent oli Annika Urbel.

Aasta teoks pürgis Lääneranna noorteportaali loomine.

Konkursile said kandidaate esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud 12 arvestuses. Komisjon hindas ainult neid kandidaate, keda märkis vähemalt kaks esitajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles