Vingugaasianduri kohustus laieneb 1. märtsist

Pärnu Postimees
Copy
1. märtsist tuleb vinguandur paigaldada sobivaimasse eluruumi.
1. märtsist tuleb vinguandur paigaldada sobivaimasse eluruumi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tulevast kuust tuleb vingugaasiandur paigutada sobivaimasse eluruumi, sõltumata küttegaasiseadme nagu gaasikatla või -boileri asukohast või selle põlemiskambri tehnilisest lahendusest. Siiani oli see kohustuslik kõigis eluruumides, kus on korstnaga ühendatud gaasiseade.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ettevõtlus- ja tarbimiskeskkonna asekantsler Kristi Talving märkis, et vingugaas on nähtamatu vaenlane ja õigeaegne märguanne hoiab ära kõige hullema. “Paraku tuleb endiselt aeg-ajalt meelde tuletada, kui karmid võivad olla vingugaasi põhjustatud tagajärjed inimese elule ja tervisele ning miks on oluline varustada gaasiseadmega kodu vingugaasianduriga,” lausus ta.

Nagu Talving toonitas, tuleb vingugaasiandur paigaldada nii, et sellest kasu oleks. Kui küttegaasiseade paikneb näiteks abiruumis, kuhu on paigaldatud vingugaasiandur, ei pruugi selle signaal jõuda inimesteni elu- või magamistoas. Küttegaasiseadmetega kodudes tasuks andurite asukoht ja töökindlus kindlasti üle kontrollida.

Gaasiseadmete korrasoleku ja ohutuse eest vastutab seadme omanik. Gaasiseadmega ruumis peab olema toimiv ventilatsioon ja korralik õhu juurdevool, kuna gaasiseade vajab tööks palju hapnikku. Gaasiseadmeid, nendega seotud korstnaid ja ventilatsiooni tuleb seadme juhiste kohaselt lasta regulaarselt hooldada ja puhastada kord aastas ning tervikuna kontrollida iga nelja aasta järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles