Mikk Pikkmets nimetati postuumselt valla aukodanikuks

Pärnu Postimees
Copy
Mikk Pikkmets (1983–2020) oli nelja valla ühinemise järel Lääneranna valla esimene vallavanem.
Mikk Pikkmets (1983–2020) oli nelja valla ühinemise järel Lääneranna valla esimene vallavanem. Foto: Mailiis Ollino

Eelmisel sügisel ATV-õnnetuse järel elu kaotanud vallavanemale Mikk Pikkmetsale omistati postuumselt Lääneranna valla aukodaniku nimetus.

Sellise otsuse tegi Lääneranna vallavolikogu märtsiistungil.

Pikkmets oli Lääneranna esimene vallavanem, kes jäi paljudele inimestele meelde kui väga töökas, tark, sõbralik ja hea huumorisoonega inimene. Ta oskas inimesi väga hästi kuulata. Ei olnud probleemi, mida ta ei oleks osanud lahendada.

Napi kahe ja poole ametisoldud aasta jooksul viis Pikkmets lõpuni varem ellu kutsutud projektid, näiteks Lihula, Tuudi, Kirbla, Koonga, Lõpe ja Oidrema tänavavalgustuse uuendamine, Piirimäe ettevõtlus- ja tööstusala rajamine, Lihula ja Koonga bussijaama ehitus, Lihula erihoolekandeüksuse valmimine.

Pikkmetsa ametiajal loodi Lääneranna spordikool, noortevolikogu, ehitati välja perearsti vastuvõtupunkt Varblas ja Koongas. Ta leidis rahastust valla kultuuriasutuste osaliseks renoveerimiseks ja omaosaluse maksmiseks.

Pikkmets arvates oli piirkonna arenguks oluline, et vallas oleksid head teed ja ühendused, mistõttu investeeris ta palju raha teede mustkatte alla viimisse. Tema kõige suurem töövõit oli rahastuse saamine Lihula gümnaasiumi spordihoone rajamiseks.

Kolleegide ja sõprade jutu järgi oli Pikkmets hea juht ning oskas kolleege motiveerida. Ta lõi ühtse meeskonna, tänu kellele said väga paljud tegevused, mis enne ühinemist olid igas omavalitsuses korraldatud omamoodi, ühtlustatud: tasuta koolitoit ning transport kooli ja huviringidesse. Ühtse juhtimise alla viidi noortemajad ja -toad ning muuseumid. Likvideeriti ajale jalgu jäänud bussipark, ühineti Pärnumaa ühistranspordikeskusega, mistõttu maakonnasisene bussiliiklus paranes.

2017. aastal ilmunud Lääneranna Teatajas küsiti temalt, mida te soovite järgneva nelja aasta jooksul Lääneranna vallas muuta või ellu viia. Vallavanema vastus oli: “Neli aastat tundub esmapilgul päris pikk aeg, kuid, arvestades uue valla väljakutseid, jääb sellest kindlasti väheks. Esmane ülesanne on uus kooslus kiiresti ja ühtlaselt tööle saada, et nelja aasta jooksul tekiks neljast erinevast piirkonnast üks suur tervik. Selle eelduseks on head ühendused ja teed ning kõigile võrdselt tagatud kvaliteetsed teenused. Lisaks on veel terve rida juba pooleli olevaid asju, mis vajavad edukalt lõpule viimist: tänavavalgustuse renoveerimine, katlamajade renoveerimine, soojustrasside vahetamine, tööstusalade arendamine ja veel mitmed teised objektid.”

“Pole kahtlustki, et oma ametiaja jooksul jõudis Mikk Pikkmets teha väga palju. Eelnevat nimekirja võiks jätkata lõputult, kuid usume siiralt, et juba eeltoodust piisab, et omistada talle postuumselt Lääneranna valla aukodaniku nimetus,” arvavad Pikkmetsa valla aukodanikuks esitanud kaasteelised.

Lääneranna vallavolikogu istungil otsustati aukodaniku nimetuse kõrval anda valla teenetemärk Peeter Hermikule, Jüri Mõnistele, Merike Pikkmetsale, Heli Raavelile, Reimo Reimerile, Ain Saarele ja Heino Sabiinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles