Jüri Mõis tahab Aresse ehitada supermarketi, tankla ja hotelli (3)

Lauri Mutso
Copy
Arest mõnesaja meetri kaugusele jäävad JMB Investeeringute OÜ valdused, mille servast hakkab jooksma Via Baltica ja kuhu Jüri Mõis plaanib rajada kiirteel liiklejaid teenindava kompleksi.
Arest mõnesaja meetri kaugusele jäävad JMB Investeeringute OÜ valdused, mille servast hakkab jooksma Via Baltica ja kuhu Jüri Mõis plaanib rajada kiirteel liiklejaid teenindava kompleksi. Foto: Urmas Luik

Kaheksakorruseline hotell, avar toidupood, taluturulett, tankla, veokite-busside parkla ja Tori valla infopunkt – kõike seda kavandab ärimees Jüri Mõis oma kunagisse kodukanti Are alevikku Tori vallas Tallinna–Pärnu maantee ääres.

Tori vald algatas juba veebruari alguses Mõisale kuuluva JMB Investeeringute OÜ taotlusel detailplaneeringu, rajamaks Aresse mainitud hoonekompleks. “Uue Via Baltica Are piirkonna mahasõit on projekteeritud meie valduses oleva maatüki kõrvale ja nii tekkis mõte, et see maa sobiks rohkem kiirteeäärseks teenindusjaamaks kui metsamajanduseks,” selgitas Mõis, kes on pärit Are lähedalt Lepplaanest ja kasvatab kodukandis metsa muu hulgas kõnealusel maatükil, mis asub Arest mõnesaja meetri kaugusel. “Nii et sõidan Arest läbi väga tihti ja asula probleemistikust on tekkinud oma vaatenurk,” sõnas ärimees.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles