Pärnusse ei tule enne maid suurt vaktsineerimispunkti

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnus on üks võimalikke vaktsinerimispunkte spordihall, kuna seal on suur parkla, võimalus inimesi hajutada ja tekitada ooteala.
Pärnus on üks võimalikke vaktsinerimispunkte spordihall, kuna seal on suur parkla, võimalus inimesi hajutada ja tekitada ooteala. Foto: Ants Liigus

Kuna enne maid pole suuri vaktsiinikoguseid Maarjamaale tulemas, ei kerki Pärnusse niipea vaktsineerimispunkti massilise kaitsepookimise tarbeks. Kaalumisel on variant teha see spordihalli, kui vajadus tekib.

Arutelul terviseameti, haigekassa ja sotsiaalministeeriumiga anti Pärnu linnale soovitusi, mida teha, kui Eestisse saabub nii palju vaktsiini, et talgukorras kaitsepookimisi teha. Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnul saab Pärnu haigla praegu maakonda tulevate vaktsiinikogustega ise hakkama. Samuti aitavad vaktsineerida erameditsiini pakkujad.

Kui vaktsiinikogused suurenevad, on linnal kokkulepe terviseametiga, et neist antakse sellest aegsasti teada.

Kosenkranius märkis, et selliste vaktsineerimistalgute puhul on suurim küsimus personalis ja teavitamises. Eesmärk on vältida olukorda nagu möödunud nädalavahetusel Tallinnas.

Pärnu puhul on üks võimalikke vaktsineerimispunkte spordihall, kuna seal on suur parkla, võimalus inimesi hajutada ja tekitada ooteala. “On ka koolide võimlaid, kuid maiks on ilmselt koolielu taastunud ja sinna ei ole mõtet minna,” lausus linnapea. Pigem ikkagi ühiskondlikud hooned, kus haridustegevust pole.

Talgud toimuksid nädalavahetustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles