Politsei võttis Pärnus rajalt maha mitu kõrvaliste asjadega tegelnud autojuhti

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Politsei avastas Pärnus kontrolli käigus mitu roolis kõrvalise tegevusega ametis olnud juhti.
Politsei avastas Pärnus kontrolli käigus mitu roolis kõrvalise tegevusega ametis olnud juhti. Foto: Mailiis Ollino

Eile tuvastasid politseinikud Pärnus kontrolli käigus seitse sõidukijuhti, kes tegelesid kõrvaliste asjadega.

Lääne prefektuuri teate kohaselt kontrollisid politseinikud sõidukijuhte eile pärastlõunal mitmel pool Pärnus.

Pärnu politseijaoskonna välijuhi Robert Tiisleri sõnade järgi tuvastasid politseinikud seitsmel korral, et juht tegeleb millegi kõrvalisega. “Inimene kas rääkis roolis telefoniga või näppis oma nutiseadet,” rääkis Tiisler.

Kõigile seitsmele sõidukijuhile määras politsei lühimenetlusega mõjutustrahvi.

Tiisleri jutu järgi tõid juhid peamiseks vabanduseks, et nad võtsid telefoni kätte vaid korraks või tegemist oli olulise kõnega. Välijuhi hinnangul näeb ta oma töös, et väga paljud inimesed on siiski eeskujulikud ja keskenduvad roolis vaid liiklusele. Kuid endiselt leidub autojuhte, kes kõrvaltegevusega seotud ohte alahindavad. “Tegelikult piisab autoroolis olles tähelepanu hajumiseks ühest hetkest,” märkis Tiisler.

Välijuht tuletas autojuhtidele meelde, et rooli istudes tuleb keskenduda vaid liikluses toimuvale. “Autojuhtimine on tegevus, mis nõuab tähelepanu ja valvsust. Sellepärast ei tohi sõidukit juhtida nii muuseas teiste asjade kõrvalt,” lisas Tiisler ja soovitas roolikeerajatel telefoniga rääkimiseks kasutada vabakäesüsteemi või jääda autoga tee ääres ohutus kohas seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles