Reiu–Raeküla suusarada sai riigilt järjekordse toetuse

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Linna veeres asuv Reiu–Raeküla suusarada leidis lõppenud talvel aktiivset kasutust.
Linna veeres asuv Reiu–Raeküla suusarada leidis lõppenud talvel aktiivset kasutust. Foto: Urmas Luik

Kultuuriminister Anneli Ott kinnitas tänavu regionaalsete tervisespordikeskuste arendamise taotlusvoorust toetuste saajad, teiste seas saab Pärnu linnavalitsus Reiu–Raeküla kunstlumeraja väljaehitamiseks 40 000 eurot.

Tegemist on nelja-aastase taotlusvooruga (2019–2022), mis lõpeb tuleval aastal, ja igal aastal pärast aruande kinnitamist annab riik linnale oma osa ehk 40 000 eurot. Järgmisel aastal peaks riigilt tulema viimane, neljas osa.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Villmanni sõnade kohaselt peab linn panustama ise projekti vähemalt sama summa, kuid tegelikult annab rohkemgi.

Põhimõtteliselt on Reiu–Raeküla kunstlumerada nüüdseks valmis ehitatud. Peamised investeeringud olid valgustatud liikumisradade rajamine ja kunstlume tootmisvõimekuse loomine.

„Tänu sellele riiklikule toetusele ja erasektorigi abil on juba korrastatud ja nüüdisajastatud paljusid maakondlikke tervisespordikeskusi, näiteks Pärnus,” sõnas kultuuriminister. “Viimane hea talvehooaeg tõestas, et tervisespordikeskused on inimeste seas populaarsed, seda näitas ka spordisõprade rohkus korrastatud ja valgustatud suusaradadel.”

SA Eesti Terviseradade paigaldatud loendurite andmetel külastati möödunud suusahooajal riigilt toetust saavaid radu umbes miljon korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles