Minister tunnustas mullu kümme elu päästnud mehi

Pärnu Postimees
Copy
Hanila tuletõrje seltsi merepäästjad päästsid mullu  kümme elu.
Hanila tuletõrje seltsi merepäästjad päästsid mullu  kümme elu. Foto: Siim Solman

Virtsu sadama piirkonnas tegutsev Hanila tuletõrje selts pälvis siseministeeriumilt aasta vabatahtliku merepäästeühingu aunimetuse.

Õnneks ei juhtu aasta vabatahtliku merepäästerühma teenindusalas palju mereõnnetusi, kuid kui juhtub, siis just nemad on esmareageerijad. Mullu kaasati rühm seitsmele merepäästesündmusele ja kokku päästeti kümme inimest. Käesoleva aasta alguses on ühingu merepäästeüksus aidanud lahendada ühte jäältpääste juhtumit ja ennetanud mitut õnnetust hapral merejääl. Seltsi liikmed aitavad ennetada ja tõrjuda ka tulekahjusid.

Siseministeerium tunnustas täna siseturvalisuse vabatahtlike rühmi eelmisel aastal tehtu eest ja tänas inimesi, ettevõtteid, asutusi ja ühinguid, kes meie riigi turvalisusse panustavad.

Siseminister Kristian Jaani ütles, et tema silmis on siseturvalisuse vabatahtlikud väga olulised ja kuigi Eestis leidub tuhandeid vabatahtlikke, ei ole neid kunagi liiga palju.

„Vabatahtlike olemasolu näitab, kui tugev on riik, kus me elame,” rääkis siseminister. „Mida enam tegutsevad vabatahtlikena eri tausta ja kogemusega inimesed, seda paremaid lahendusi leitakse ja seda paremini suudame õnnetusi ennetada ja kiiresti abi anda. Suur tänu teile, head abipolitseinikud, vabatahtlikud päästjad, merepäästjad ja naabrivalve, teie panuse ja südamega tehtud töö eest!”

Tänusõnad vabatahtlikele ja nende toetajatele ütles samuti siseministeeriumi pääste, hädaabi ja kriisireguleerimise asekantsler Viola Murd.

„Meie eesmärk siseministeeriumis on luua mitmekesisemaid võimalusi vabatahtlikuna tegutseda. Tahame pakkuda kriisiolukordi lahendavatele vabatahtlikele paremat varustust, väljaõpet ja hädavajalikke sotsiaalseid tagatisi. Meie siseturvalisuse võrgustik peab olema tugev, et ükski hädasolija ei jääks abita, oht märkamata ning et kriisides oleksime valmis tegutsema kiirelt ja oskuslikult. Ikka selleks, et päästa ja säästa elusid,” kõneles asekantsler.

Tublisid siseturvalisuse vabatahtlike kandidaate said esitada kõik Eesti inimesed ja organisatsioonid viies kategoorias: aasta vabatahtlik päästekomando või reservpäästerühm, aasta vabatahtlik merepäästeühing, aasta abipolitseinike rühm, aasta naabrivalve piirkond ja aasta siseturvalisuse vabatahtlike toetaja.

Eestis on pea 500 vabatahtlikku merepäästjat, ligemale 1000 abipolitseinikku ja veidi üle 2000 vabatahtliku päästja. Naabrivalvega on liitunud üle 10 000 majapidamise enam kui  500 paigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles